22.11.2012

Kranssivillitys

Näin joulun lähestyessä voin raportoida myös vuosi sitten alkaneesta kranssivillityksestä. Kransseja on syntynyt jo ainakin viisitoista, joista osa on jo löytänyt uuden kodin ja osa etsii vielä paikkaansa kotona. Materiaaleina olen käyttänyt huopakangasta, kierrätyspaperia, paperinarua, koivurisuja, viinipullon korkkeja sekä erilaisia nauhoja ja koristeita. Koristeiden kiinnitykseen käytin kuumaliimaa.

Ensimmäisessä sydämenmuotoisessa kranssissa on  paperiinista (=leveä paperinaru) neulomalla tehty pohja, joka on rullattu sydämenmuotoisen valmiin rautalankapohjan ympärille. Koristeena on nauhaa, Tiimarista ostettu valmis sydännauha, rautalankaan puhotettuja helmiä sekä huopakankaasta rullattuja ruusuja.


Toisessa kranssissa on myös ohuesta paperinarusta neulottu pohja ja koristeena valkoisia huoparuusuja, helmiä, pieniä hopeisia joulupalloja sekä metallilangasta itse tehtyjä "kierrekartioita".


Kolmannessa kranssissa huoparuusuja on hieman enemmän ;-) Huoparuusut on liimattu paperilla päällystetyn styroxisen renkaan päälle. Koristeena on hopeinen nauha sekä kierteiseen hopealankaan pujotettuja helmiä.


Neljäs malli on tehty myös huopakankaasta. Koristeena on kierteiseen hopealankaan pujotettuja helmiä.


Viides kranssi on toteutettu edellisten huoparuusukranssien tapaan, mutta materiaalina on kierrätyspaperi vanhoista kirjoista. Huopaa riittää yksi kerros per ruusu, mutta paperia käytin kolme kerrosta päällekäin.


Kuudes kranssi on perinteinen koivurisuista taivutettu kranssi, jossa koristeena on Tiimarin styroxpalloja, huoparuusuja ja nauhaa.


Viimeisinä esittelyssä vanhoista viinipullon korkeista tehty kranssi. Pohjana on sanomalehtipaperista kierretyn ja rautalangalla vahvistetun pohja, jonka päälle on sidottu punaista niintä. Koristeena ruudullinen kangasnauha.


Seuraavana vuorossa on suuri havukranssi jouluksi ruokailutilan ikkunaan. Noin 80 senttiä halkasijaltaan oleva rautalankapohja odottaa jo valmiina kuusenoksia. Koristeeksi on tulossa hopeisia joulukuusen koristetähtiä sekä leviää nauhaa. Laitan kuvan myöhemmin, kunhan projekti etenee ...2 kommenttia: