21.9.2015

Välineurheilua

Tykästyin alusvaateompelukurssilla pyöröleikkuriin, joten pitihän sitä viimein hommata itsellekin sellainen. Halusin kerralla kunnollisen, joten ostin Fiskarsin pienemmän leikkurin; onnistuin nimittäin jo rikkomaan yhden hepposemman tuolla kurssilla.


Tämä Fiskarsin leikkuri sopii myös omaan käteen paremmin, joten suosittelen muillekin. Tuossa voi myös vaihtaa kätisyyttä, jos sattuu olemaan vasenkätinen.

Välinevarustelu riistäytyi vähän käsistä, sillä hankinnat eivät jääneet pelkkään pyöröleikkuriin. Päädyin ostamaan myös Fiskarsin leikkuualustan, mikä näyttäisi ainakin näin alkuun olevan paljon parempi ja kestävämpi kuin perinteinen puolisenttiä paksu vihreä leikkuualusta. Tuohon ohueen Fiskarsin alustaan ei jää lainkaan jälkeä leikkurista. Vihreään sen sijaan jäi jokaiseen leikkuukohtaan viilto. Ostamani leikkuualustan koko on 60 cm x 90 cm, mutta kokoja oli tarjolla muitakin.

Ja jotta uudelle leikkuualustalle olisi tilaa, piti ostaa vielä Hong Kongista kokoontaittuva ja korkeussäädettävä pöytä. Ostin aluksi vain yhden pöydän, kun en ollut varma tuon tukevuudesta, mutta täytyy todeta, että tuokin oli hyvä ostos. Pitää ehkä käydä ostamassa toinenkin, niin on paremmin tilaa levitellä kankaita. Pöydässä on nimittäin kiinnikkeet, jolla useamman pöydän saa liitettyä yhteen.


Nyt ei enää tarvitse konttailla lattialla kaavoittaessa ;-) Pöytä on myös helppo siirtää ja tarvittaessa laittaa kasaan, jos ei lisäpöydälle ole tarvetta. Mitähän seuraavaksi leikkaisi ... Vielä pitää jostain hommata pitkä metallinen viivotin ...

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Juu ja löysin tänään kaipaamani metallisen viivaimenkin Motonetistä :-)

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! Olen jo pitemmän aikaa haaveilut pöyröleikkurista :) ompelu todella on välineurheilua, aina keksii hyviä syitä jokaisen turhemmankin välineen ostamiselle. Nämä ovat varmasti tarpeellisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itsekin mietin tuon leikkurin ostoa pitkään, kun muut kehuivat sitä. Nyt kun pääsit itse kokeilemaan tuollaista käytännössä, niin pakko oli ostaa. Kannattaa kerralla ostaa kunnollinen, johon saa myös uusia teriä, niin ei tarvitse kovin montaa ostaa.

   Poista
 3. Mistä ostit leikkurin ja alustan?

  VastaaPoista
 4. Näillä kyllä varmasti on mukavampi työskennellä! Se on kyllä totta, että välineiden on oltava kunnossa, paljon hauskempaa touhuta kunnon välineiden kanssa.

  VastaaPoista