3.8.2014

Otteita maakuntamatkalta - osa 2

Maakuntamatka Kaakkois-Suomessa jatkui Lappeenrannasta Kotkaan. Ensimmäisenä pistäydyimme Antiikki ja vintage Tamburiinissa. Aivan ihana paikka. Tuolla katsellessa ja hypistellessä saisi sujuvasti kulumaan useamman tunnin.Mukaan tarttui Tamburiinista tuollainen vanha laatikko. Se saattaa vielä päätyä tuunauksen kohteeksi, mutta makustellaan vielä miten tuon tuunaisi. Tamburiinista löytyi myös pitkään etsimiäni kirkkaita, läpinäkyviä ovennuppeja, joista lisää myöhemmin. Lisäksi mukaan tarttui posliinisia naulakkonuppeja. Kerron näistäkin lisää, kunhan löytävät paikkansa. Pistäydyimme Kotkassa myös Tamburiinin "takapihalla" Tikankadulla parilla kirpparilla, mutta ostoksia ei tällä kertaa tarttunut mukaan.
 
Kotkasta suuntasimme seuraavaksi Orimattilaan. Huomioitavaa tuossa reitinvallinnasta on se, että matkalla ei ole yhtään huoltoasemaa; kannattaa siis tankata ja käydä puuteroimassa nenä ennen Kotkasta lähtöä.
 

Pysähdyspaikkana Orimattilassa oli Megamyyntiareena, Suomen suurin outlet-myymälä. Tuolla huomionarvoisinta oli Lingon&Blåbär-kotimyyntivaatteiden varaston tyhjennys: kaikki laadukkaat lastenvaatteet 5€/kpl. Mukaan tarttui lajitelma t-paitoja ja pitkähihaisia paitoja pikkumiehelle ensi kesäksi. Lingon&Blåbär-tuotemerkkihän myytiin keväällä Blingolle, joten noita vaatteita ei enää jatkossa saa.

Megamyyntiareenalla myydään myös mm. Sokoksen ja Stockmannin ylijäämää, Iittalan ja Fiskarsin tuotteita sekä Finlaysonin tuotteita ja kankaita. Mukaan tarttui muutama Finlaysonin palakangas; jos vaikka ompelisi yläkerran aulaan ensimmäiset verhot harmaasta Avaruus-Aappasta sekä uudet verhot ruokailuerkkerin ikkunaan harmaasta Fiilistellen-kankaasta ja työhuoneen ikkunoihin punaisesta Elefantti-kankaasta.


Mukaan tarttui kirjaosastolta myös Marta Stewartin Suuri ompelu- ja tekstiilityökirja. Kirjaan sisältyy verkkosivusto, josta voi tulostaa kaavoja ja mallipohjia. Ensimmäisen selailun perusteella sanoisin, että ihan hyvä ostos.

Orimattilasta matka jatkui Lahden Renkomäelle Kärkkäiselle kangasostoksille. Kärkkäisellä myydään mm. Vallilan, Naperonutun, Metsolan ja Lillestoffin kankaita sekä kotimaisia resoreita.


Eihän noita voinut jättää kauppaan, eihän? :-P Tosin olen kangasostoksissani melko maltillinen ja siten tyypillinen kangasmäärä on usein yksi metri kutakin laatua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti