27.8.2014

Pikkumiehelle froteehaalari

Tilasin Metsolalta aivan ihania joustofroteita ja nyt olisi ensimmäinen ompelus niistä valmis: pikkumiehen haalari.


Meinasi tästäkin ompeluksesta jäädä kuvat ottamatta, kun haalari oli jo menossa päälle. Niinpä haalari nopeasti lattialle ja räps: kuva puhelimella. Sovituskuvia jahdattiinkin sitten ympäri huushollia, joten myös pyykkiteline pääsi kuvaan ;-)

Mies oli haalarin uunituoreena nähtyään sitä mieltä, että aivan liian iso. Ei muuten ole; pikkumies on taas kasvanut. Kaavana käytin Ottobre Little Dumboa (1/2011). Kaavassa koko oli 92 cm, mutta lisäsin vyötärölle 6 senttiä pituutta lisää sekä hihansuihin ja lahkeisiin pari senttiä, joten oikea koko lienee 98/104. Meidän pikkumies on todella hoikka ja pitkäselkäinen (tullut isäänsä), joten näkyy olevan toimiva ratkaisu tehdä vaatteet hänelle pienempää kokoa "jatkamalla". Haalarin (ja siten vetoketjun) kokonaispituus on tasan 80 cm. 

Malli on minusta tosi kiva, joten tuolla toteutuksella pitää varmaan ommella toinenkin (tai useampi) haalari talven varalle. Niin ja perheen juniori hypisteli aikansa haalaria ja totesi, että tällaisesta kankaasta voisi tehdä hänellekin jumpsuitin hupulla. Tuo hihojen vihreä-valkoraidallinen olisi kuulemma hänelle kiva kuosi. Täytynee tilata tuota lisää, kun vajaasta metrin pätkästä ei taida ihan 150 cm jumpsuitia saada ;-) Pitääkin kaivella jostain isomman jumpsuitin kaava. Onko kellään antaa vinkkiä? Miin ja mistä saa niin pitkiä vetoketjuja ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti