11.5.2014

Afrikan kukka -projekti valmis

Tämmöinen siitä nyt sitten tuli, minun Afrikan kukka -projektin lopputuloksesta: Happyhippo tai Happypotamus - rakkaalla hahmolla on monta nimeä. Helpommallakin olisi varmaan projektissa päässyt, jos olisi suosiolla ostanut Ravelrystä alkuperäisen Heidi Bearsin 35-sivuisen ohjeen. Päädyin kuitenkin kokeilemaan tätäkin ihan itse muiden omista tuotoksistaan ottamien valokuvien perusteella. Hyviä kuvia löytyi mm. Lankatarina ja Trikokat -blogeista.

Muutaman kerran piti purkaa palojen yhdistämisiä, mutta viikossa pääsin kuitenkin maaliin ;-) Lankana on Novitan 7-veljestä lanka, jota kului yksi vaaleansininen kerä, yksi valkoinen kerä ja vähän vaaleanpunaista. Koukku oli kokoa 3.5. Täytteenä kahden vanhan koristetyynyn sisukset ja vähän uutta täytevanua. Hipon strategiset mitat: pituus 53 cm, korkeus 26 cm ja leveys 22 cm.


Lopputuloksesta tuli hieno myös jälkikasvun mielestä, kun meinaavat ihan tapella siitä, kuka hippoa saa halia. Täytyy ilmeisesti tehdä näitä lisää ... Seuraavassa voisi käyttää vähän ohuempaa virkkuukoukkua, niin tulisi pinnasta hieman tiiviimpi.

Afrikan kukista voisi tehdä myös hienon viltin ... ;-D

8 kommenttia:

 1. Ihana :) Teet jokaiselle pojalle oman, vähän sävyjä muutellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaivelin tuossa jo lankakoria josko löytyisi yhteensopivia sävyjä riittävä määrä. Olen vaan hukannut ohuemman virkkuukoukun ... No, täytyy jatkaa kätköjen kaivelua ;-)

   Poista
 2. Suloinen, ei ihmekään että halikavereita riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin innostuin tuosta niin, että aloitin jo toisen tekemisen. Katsotaan nyt, tuleeko tästäkin hippo vai joku muu; vaihtoehtoja riittää ...

   Poista
 3. Voi että, niin upea. Saisinpa itse aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti tuo itselläkin valmistui, viikossa. Enkä edes joka ilta ennättänyt virkkaamaan paloja.

   Poista