30.5.2014

Valehtelijoiden klubi ;-)

Käväisin tänään pitkästä aikaa taas kirpparilla ja mukaan tarttui tuunattavaksi Hackmanin Savonia-aterimien peltinen vihreä lahjapakkaus, jossa oli sisällä erinäisiä Tupperwaren pieniä välineitä. Olo on kuin taannoista Valehtelijoiden klubia katsoessa, kun yritän arvuutella mihin käyttötarkoitukseen mikäkin on.


Kaikki muut olen nähnyt ennenkin ja tiedän, mihin käyttöön ne on suunniteltu, mutta kaksi pulmapähkinää jäi vielä. Ylärivissä vasemmalta kaksi samanlaista veistä, joista ei ole mitään havaintoa, kolmas on appelsiinin kuorija, sitten viisi leikkelehaarukkaa ja oliivilusikka sekä retkiaterimet; keltaisia retkihaarukoita oli muuten yhteensä kolme. Alarivissä vasemmalta kahvimitta, koristemuotti sekä maustesirotin ja viimeisenä punainen mysteeri. 


Mitä ihmettä näillä tehdään? Alemmat lienee jotain veitsiä, mutta ylemmästä ei ole mitään havaintoa ;-? Pitänee kysyä joskus kaverilta, joka on Tupperware-esittelijä ...

Jälkikirjoitus 5.6.2014: Pienen salapoliisityön seurauksena sain viimein selville, mitä nämä mystiset välineet ovat ;-) Punainen on kuin onkin patapata-hankausvillan pidike ja veitset ovat tosiaan sli saw all -tomaattiveitsiä, joita jaettiin kutsuilla joskus 70-80-luvuilla. eBayssa noita myydään 3-6 euron kappalehintaan, joten teinpä  edulliset kaupat kun maksoin koko setistä 2,5 euroa purkin kanssa ...

8 kommenttia:

 1. Voisko toi punane olla sellanen pidin kun esim raastaa juustoa ettei sormet mee?

  VastaaPoista
 2. Juu, mä mietin tuota myös, mutta tuossa on pohjassa irroitettava ruuvi keskellä, jolle en löytänyt selitystä.

  VastaaPoista
 3. Minun pitäisi tietää, mitä noilla veitsillä tehdään, sillä minulla on tuollainen omassa keittiössäni. :D Muistelen, että se on jonkinlainen viipaloija. Olisiko sitä mainostettu tomaattiveitseksi? Siihen minä olen veistä käyttänyt. Veitsen kärjen piikkejä voi käyttää leikattujen viipaleiden noukkimiseen. En kuitenkaan keksi yhtään järkevää selitystä, miksi terä on osittain sahalaitainen - ehkä helpottamaan leikkaamista.

  Punaista olisin minäkin veikannut raastimen osaksi. Muistelen, että Tuppervaara möi sellaista mandoliinin tapaista hökötystä vuosia sitten, ja siihen kuului osa poikineen. Minulla ei kuitenkaan ole koskaan ollut sellaista, enkä mene vannomaan arvaukseni todenperäisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, täytyypä kokeilla tuota veistä tomaatille ;-) Kiitos vinkistä!

   Poista
 4. Minulla myös on tuo veitsi, mutta eipä tule mieleen mihin tarkoitukseen se on. Ei oo tainnut olla mulla koskaan käytössä :) Tosta punasesta en osaa sanoa mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä selvitellä sitten Tupperware-esittelijältä, kun en itsekään keksi tuolle punaiselle järkevää käyttötarkoitusta. Tuo veitsi kyllä leikkasi tomaattia ihan hyvin ;-)

   Poista
 5. Muistelen että toi punainen olis sellanen mihin saa patapadan kiinni tai siis sellasen liesien/kattiloiden hinkkaus levyn. Tajusko kukaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, niinpä voisi ollakin. Muistelen, että sellainen tosiaan oli joskus valikoimissa, en vain muista minkä näköinen kapistus tuo oli. Kiitos!

   Poista