7.5.2014

Lisää tuunattavaa

Olen ajautunut vuosien saatossa myös partiojohtajaksi. Tänään oli koloilta meidän seikkailijoiden kanssa ja aiheena oli roskapörssi eli jätteiden vähentäminen, kiertättäminen ja tavaroiden uusiokäyttö. Toteutimme itseämme läheisellä kierrätyspisteellä miettien, oliko sinne tuodut tavarat oikeissa jäteastioissa, löytyikö joukosta jotain minkä olisi roskalaatikon sijaan voinut viedä kierrätykseen sekä löytyisikö jotain uusiokäyttöön. Mukaan tarttui mm. säilyketölkkejä, purkinkansia, metallikoreja, ehjä mehumaija!!! ja peilinpaloja. Tarkoitus on noista tuunata ensi viikon koloillassa jotain uutta.

Oma dyykkaussaldoni on seuraava ...


... uusi lyhtypullo saippuapulloksi, kurvikas brandypullo pöytälampun jalaksi, kahvipussi, tölkkiklipsuja, kuoharipullon metallikuoria, parsinneula ja kolme virkkuukoukkua. 

Hämmästyttää kyllä, miten jotkut eivät viitsi yhtään kierrättää vaan kaikki kipataan jätelaatikkoon; kuten mehumaija, parsinneula ja virkkuukoukut. Ei olisi varmaan tarvinnut monelta kysyä, kun niille olisi löytynyt jo tuttavapiiristä monta ottajaa. Toisaalta hämmästyttää se, miten paljon noissa kierrätyspisteen laatikoissa oli vääränlaista tavaraa, kuten peilejä ja halogeenilamppuja lasinkeräyksessä tai elektroniikkaromua metallinkeräyksessä. No me tehtiin tänään osamme ;-) Mahtaa vanhemmat kotona ihmetellä, kun junnut saapuu kotiin "romujen" kanssa - pitääkin laittaa koteihin koottuja selityksiä menemään ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti