12.5.2014

Korjausompelu: pillifarkkutehdas

Esikoisen vanhat farkut oli perheen teinin mielestä liian leveitä, joten piti pistää pystyyn pillifarkkutehdas. Osasta farkuista leikkasin ylimääräisen ulkosaumasta kokonaan pois, osassa jätin kavennuksen vielä lahkeeseen, jotta housut on tarvittaessa vielä levennettävissä entisiin mittoihin. Kukaties perheen juniori ei pidäkään pillifarkuista, niin on ainakin osa silti käyttökelpoisia ;-)


Aloitin kavennuksen polvenkohdalta ja kavensin tasaisesti lahkeensuuta kohti. Löysin uudehkosta ompelukoneestani tuollaisen kolminkertaisen jousto-ompeleen, joka osoittautui stretch-farkuissa hyväksi valinnaksi. 

Pillifarkkutehtailu jatkuu vielä muutamien farkkujen verran ja seuraavaksi on tilauksessa resoreita teinin vanhojen suorien college-housujen lahkeisiin juniorille. Miten ihmeessä jälkikasvu voikin olla niin erilaisia, että mikään ei kelpaa sellaisenaan vanhemmalta nuoremmalle? Eikä kyse ole siitä, etteikö vanhat kelpaisi. Kaikki on vain väärän mallisia, väärän värisiä tai väärällä kuviolla. Pitävän jokainen muutenkin ihan eri asioista ... <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti