24.9.2014

Ison pojan kalsarit

Kelit viileni kerralla, joten olen kaivellut omia ja poikien talvivaatteita esille. Isommilla kasvuvaihe on ollut maltillista, joten viimekeväiset vaatteet sopii vielä. Sen sijaan perheen pikkumies (18 kk) on kasvanut viime keväästä niin paljon, että kaikki talvivermeet menee uusiksi. Fleecehaalarin ja pipon ompelin jo aiemmin, mutta vielä voisi tehdä toisen setin. Sukkahousut on kaikki pieniä ja siitä tulikin mieleen, että olisiko jo aika siirtyä isojen poikien muotiin eli pitkiin kalsareihin. Kun sattui sopiva kaava vielä hollille, niin testasinpa isojen poikien kalsareita ihan oikealla etumuksella koossa 92 cm.

Niin siis eihän tuollainen pikkunatiainen vielä oikeasti mitään sepalushousuja tarvitse, kun on vaipat ja pipulikin niin pieni, ettei tuolta aukostakaan vielä edes ylettyisi, mutta kun tällaiset on niin söpöt. Ja kun kerran sukkahousuista halutaan eroon, niin tehdään kerralla äijäkalsarit eikä mitään legginssejä ;-D


Mietin etukäteen, että tuon etumuksen tekeminen olisi haasteellista, mutta eihän se ollutkaan. Kaavana on Ottobren Pitkä Jussi (6/2010) ja mukana oli selkeät ohjeet, joiden avulla etumuksen ompelu onnistui kerralla. Valmiit kalsarit näytti ihan liian isoille, mutta nehän olikin juuri sopivat ja hyvin istuvat. Näitä täytyy siis tehdä muutamat lisää, jotta pikkumieskin tarkenee tulevan talven. Pingviinikangas on Pienen Hattutehtaan, musta trikoo Kangastukusta ja resori Kärkkäiseltä.

Mä jo luulin, että mun täytyy pitää tauko pikkumiehen vaatteiden ompelussa, mutta löysinhän minä puutteita vaatekaapin sisällössä: lisää kalsareita ja toinen fleecepuku ;-) Ei tarvitse vielä laittaa ompelukonetta jäähylle. Jess!

1 kommentti:

  1. Sä et taida käydä ihan täysillä

    VastaaPoista