29.9.2014

Lippapipoja

Kyllä voi olla vaikeata löytää sopiva pipon ohje pikkumiehelle. Kaikki pipot on väärän mallisia: joko pipo ei yletä korville lainkaan tai sitten pipo on koko ajan silmillä. Olen testannut useampaa mallia; viimeisimpänä Noshin lippapipon ohjeella sekä Ottobren Ski Jump -kaavalla (6/2011).


Moni muu on tehnyt Noshin lippapipoja ja minäkin intouduin testaamaan kyseistä mallia. Päälykankaana on Eurokankaan palalaarista löytynyt robottikuosinen fleece ja vuorena yksivärinen sininen joustofrotee Kestovaippakaupasta. Tämäkin pipo valuu meidän pikkumiehellä silmille tai jää liian ylös korvilta. Lisäksi kaavan koko M (2-4v) on meidän pikkumiehelle (18 kk) vähän turhan tiukka.


Testasin myös Ottobren Ski Jump -kaavaa. Pipon testaaminen jää tältä syksyltä, sillä kaavan mukaan koossa 50 cm tehty pipo on meidän pikkumiehelle aivan liian iso, vaikka pikkumiehen päänympärys on yli 50 cm. Tässä pipossa päälykangas on myös Eurokankaan palalaarista löytynyttä korisfleeceä ja vuori yksiväristä sinistä joustofroteeta Kestovaippakaupasta. Napakka ja paksumpi raidallinen resori on Kestovaippakaupasta.

Jos jollain on parempia piponkaavoja tiedossa, niin laittakaahan vinkkiä tulemaan!

5 kommenttia:

 1. Joskus aikoinaan kun pipoja tein otin vuoresta sisään jotta pipo ei valunut silmille tai sitten tein pienemmän vuorikappaleen kuin ulkopuolen. Ratkaisisiko tämä ongelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä testata tuotakin. Seuraavaksi ajattelin kuitenkin kokeilla ottaa niskapuolelta alareunasta palan pois, jotta pipon saisi syvemmälle niskasta.

   Poista
 2. Katkeamattoman ompeluketjun lörppälätsä on toiminut meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän tuohon löytyisi kaava?

   Poista
  2. Löytyi! Tuo näyttää hyvinkin juuri sellaiselta, mitä ajattelin testata seuraavaksi ;-) http://katkeamatonompeluketju.blogspot.fi/2014/03/lorppalatsa-pikku-muksuille-hei-kaikki.html

   Poista