1.10.2014

Tunikatehtailut jatkuu

Mä olen oikeasti RAKASTUNUT tunikoihin ja tunikamekkoihin. Mä en voi olla tekemättä niitä lisää ;-D Tällä kertaa hyödynsin pikkumiehen paitatehtailusta jäljelle jääneet kankaat kahteen Onion 2035 -tunikaan.


Ensimmäisenä valmistui polvimittainen massikkatunikamekko; tai oikeasti tämä kai olisi Valtra-tunika, kun tehostevärinä on valkoinen ;-) Tilasin Metsolalta tätä traktorikuosista joustocollegea pikkumiehen paitaan ja enhän minä osannut tilata kangasta vähempää kuin metrin. No pikkumiehen massikkapaidan jälkeen kankaasta jäi vielä omaan tunikaan etukappaleen ja takakappaleen alaosan verran. 

Takakappaleen yläosa ja hihat tein Kestovaippakaupan valkoisesta joustocollegesta. Pääntien kanttasin valkoisella Eurokankaasta ostetulla resorilla ja samaa laitoin hihansuihin, kun säästelin valkoista kangasta ja tein hihat pitkittäin metrisen kankaan reunasta, joten hihansuuhun ei jäänyt saumavaroja ;-) Etukappaleen tein ilman saumaa; ompelin vain Framilonia sauman tilalle.


Toisena valmistui fillaritunika. Nyt meillä on puolella perheellä samistelupaidat ;-) Tämän Metsolalta tilatun kankaan tarina on hieman tavallisuudesta poikkeava: tilasin alunperin kuosia pikkumiehen paitaan, mutta myös perheen juniori halusi samanlaisen paidan. Jäljelle jäi siis vain pieni pala. Tilatessani myöhemmin lisää kankaista Metsolalta eräs toinen kangas oli päässyt loppumaan ja piti pikaisesti puhelimessa tilata jotain tilalle. Niinpä pilasin tätä ja sain 80 cm palan. Aikani kangasta pyöriteltyäni tein palasta itselleni myös fillaritunikan. Tunikan pituus on tuon 80 cm. Aiemmasta palasta riitti juuri ja juuri toiseen hihaan, joten kangaspala riitti kuin riittikin normimittaiseen tunikaan. Tehostevärinä tässä on Metsolan vihreä resori ja taskuissa pystyraitainen vihreä Metsolan trikoo. 

Molemmissa tunikoissa kaava siis Onion 2035.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti