15.10.2014

Liinoja

Pitihän sitä vielä ommella pari pöytäliinaa verhokankaan jämistä ;-)


Sivupöydälle ompelin tuollasen 35 cm kanttiinsa olevan pikkuliinan, joka sopivasti pilkistää Pentikin ison tarjottimen alta. Pöytä on muuten vanha lasten pikkupöytä, joka on nyt uusioköytössä olohuoneen pikkupöytänä. Toki pikkumies käy välillä tuossakin touhuamassa. Tuo kirjalamppu on muuten itsetehty. Niin ja pikkumies on lähtökuopissa valmiina ruttaamaan liinan ja viskaamaan lattialle, sillä hänen mielestä meillä ei liinoja pöydillä tarvita ... Tämän ainoan kuvan ennätin ottamaan ja sitten liina lähti ... Äiti saa silittää liinan uudelleen ;-)


Toisena tein 30 cm leveän ja 130 cm pitkän kaitaliinan matalan kirjakaapin päälle. Kuvassa oleva lamppu sekä varjostin ovat myös itse tuunattu. Olen ihan hulluna paitsi lamppujen tuunaamiseen, niin myös noihin pyöreisiin lampunkupuihin. Nämä kaksi pientä (halkaisija noin 12 cm) ovat sisällä koristeena, mutta ulkoa terassilta löytyy lisää isompia valosarjoilla höystettynä. 

Vieläköhän ompelisi ruokapöydälle pari kaitaliinaa? Jäi sopivasti pari suiroa vielä kangasta jäljelle verhon kuviokohdistusten jäljiltä. Ompelin muuten liinojen reunat siten, että huolittelin ensin reunat ympäriinsä saumurilla ja sitten ohut käänne reunaan sekä päällitikkaus. Helppoa kuin mikä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti