19.10.2014

Reissuvaatteita

Kuulin perjantaina, että pitäisi lähteä ensi keskiviikkona äkkilähdöllä Espanjan reissulle tuuraamaan kollegaa, joka sairastui eikä pääse itse lähtemään. Eipä tarvinnut kauaa meikäläistä houkutella viiden päivän reissulle etelän lämpöön ja aurinkoon. No, mitä meikäläinen sitten tekee ... no ompelee reissuvaatteiksi uusia tunikamekkoja ;-D Vähän on haasteellista näistä keleistä orientoitua Espanjan säähän. Niinpä päädyin tekemään pari uutta ohutta trikootunikaa; varsinkin kun löysin Linnean hyvän ohjeen jättikauluksen tekemiseen.


Tässä kankaana Bellapuulta tilaamani ruskeapohjainen Lovely apples -trikoo sekä yksivärinen Eurokankaan suklaanruskea joustocollece. Taskuissa on Jyväskylän kangaskaupan valkoista joustocollegea sekä ruskeaa resoria. Kauluksessa on lisäksi pitsivetoketju, jolla kauluksen saa suljettua piippukaulukseksi. Tästä saattoi tulla minun uusi lempitunika ;-)


Toisena tein tällaisen insinöörimäisen turkoosi-ruskean tunikamekon. Kuviokangas on Hanhelilta tilattua Lillestoffin Zahnrad-trikoota ja raidallinen Kangastukusta. Molemmista kankaista irtosi yllättävän paljon väriä. Yritin ensin kutistaa kankaat silittämällä, mutta höyry levitti värit todella pahasti. Missään muissa kankaissa ei ole vielä noin irtonaisia värejä tullut vastaan. Tein tähän toiseenkin tunikamekkoon jättikauluksen, tosin nepparikiinnityksellä.

Molemmissa on kaavana hieman muokattuna Onion 2035.

4 kommenttia:

 1. Voi Leena sinua, mitä olet taas saanut aikaan. Aivan ihastuttavia ja varsinkin tuo ensimmäinen. Kyllä kelpaa sinun lähteä täältä pimeästä Espanjan lämpöön. Mukavaa reissua :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Tuosta ensimmäisestä taisi tulla uusi lempitunikani ;-)

   Poista
 2. Aivan ihastuttavia unikoita,todella kiva malli. Vieläköhän ehdit tehdä pari hihatonta-ystävättäreni asuu etelä espanjassa ja ainakin eilen siellä oli + 32 astetta :) Mukavaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo Onion 2035 on tosiaan aivan mahtava malli, ei sitä suotta kehuta. Sitä on myös helppo varioida. Onneksi loppuviikoksi luvattiin "vain" 23 astetta, joten näillä ohkasilla tunikoilla pärjää, vaikka onkin 3/4-osa hihat. Toki pakkasin mukaan myös perinteisempiä kesävaatteita ;-)

   Poista