14.10.2014

Kierrätetty villapuku

Mies tyhjensi vaatekaapistaan pitämättömiä vaatteita viedäkseen ne vaatekeräykseen. Huomasin joukossa kolme villapaitaa, joille ajattelin loihtia uuden elämän. Ensimmäinen oli tällainen kauluksellinen neule, joka oli kuulemma liian leveä miehelle - ei kuulemma kannata kaventaa, kysyin sitäkin.


No, tällainen siitä sitten tuli: villahousut ja -paita pikkumiehelle. Kaavana paidassa Ottobren Strawberry or Vanilla -vetoketjutakki (3/2014) lievästi soveltaen; meinasin ensin tehdä vetoketjullisen takin, mutta päädyin villapaitaan; ja housuissa yhdistelmä Ottobren Kuperkeikka (6/2010) ja Straight stripes (4/2014) -kaavoja; haarakappaleet ensimmäisestä ja lahkeen leveys jälkimmäisestä. 


Ja kuten sovituskuvasta näkyy, niin sopivat tuli. Hyödynsin paidan helmassa, hihansuissa ja lahkeensuissa alkuperäisessä villapaidassa olleita resoreita. Etu- ja takakappaleen leikkasin alkuperäisen paidan sivusaumaa hyödyntäen; toinen sivusauma tuli siis valmiina. Hihat leikkasin lopusta paidanhelmasta. Housunlahkeet leikkasin alkuperäisen paidan hihoista. Paidan pääntielle ja housujen vyötärölle ompelin puuvillaresorit; housuihin tuli myös leveä vyötärökuminauha resorin väliin.

Nyt voi talvi tulla, perheen pikkumies ei ainakaan palellu ;-D

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva vanhan vaatteen uudistus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan tuo kierrätyksen kautta päätynyt lämmittämään jotakuta muuta, mutta nyt lämmittää pikkumiestä, jolla ei vielä tulevalle talvelle ollutkaan yhtään villapukua ;-)

   Poista
 2. Ihan mahtavaa uusiokäyttöä! Pitäis omatkin varastot käydä läpi samalla ajatuksella, ei tarvis aina ostaa uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähän saakka mekin on yleensä viety pitämättömät vaatteet SPR:lle lahjoituksena, mutta viimeaikoina olen katsellut kierrätykseen lähteviä uudella silmällä ja ottanut osan uusiokäyttöön.

   Poista
 3. Sinulla on aina niin mahtavia ideoita. Tämä on loistava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Nyt pitäisi vielä keksiä uusiokäyttöä parille muulle neuleelle, mutta kun ei tuo meidän pikkumieskään kovin montaa villapukua tarvitse ...

   Poista