28.6.2014

Lisää tunikoita ja tuunattuja partiopaitoja

En sitten malta lopettaa ompelemista, saan vaan ompelukuumeen tarttumaan muillekin ;-) Ompelin eilen Kestovaippakaupasta ostamistani trikookankaista taas pari tunikaa. Eihän kenelläkään voi olla liikaa hyvin istuvia ja käyttökelpoisia tunikoita - eihän?


Tuo kuppikakkukangas on ihan syötävän kiva, joten pakkohan siitä oli ommella tunika. Tuota kangasta olisi ollut myös vaaleanpunaisella pohjalla, mutta ehkä se olisi ollut jo vähän liikaa tällaiselle aikuiselle naiselle. Haa - idea! - pitääkin käydä ostamassa sitä ja tehdä siitä juuri eilen syntyneelle kavereiden pikkuneidille jotain tyttömäistä ;-)

Lisäksi hakusessa on koko kevään ollut tummansinisellä pohjalla oleva tunikakangas, joten nyt syntyi tuollainen tähtitunika.

Eilen illalla oli myös Tuunaa oma partiohupparisi -ilta. Tuotoksina syntyi mitä erilaisimpia tuunattuja paitoja. Tässä esittelyssä niistä pari - muut tuunaajat ennätti livistämään ennen yhteiskuvaa.


Näissä molemmissa on hupun tilalla tuollainen kaksinkertainen tuubikaulus. Tosi kiva tuokin. Täytyy itsekin toteuttaa joku paitatuunaus tuollaisella kauluksella. Vasemmanpuoleisessa Päkän paidassa on samaa sini-valkoraidallista Eurokankaan palalaarin joustotrikoota kuin omassanikin. Oikeanpuoleisessa Satun paidassa on Kestovaippakaupan kivaa lilaa tassukangasta. Tuo on muuten oikeasti kiva kuosi ja sitä löytyy myös mm. musta-harmaana ;-) Tarttuu ehkä itsellekin mukaan seuraavalla kauppareissulla ... Taisi Päkä ja Satukin saada ompelukärpäsen puremat ;-D Tuollainen tuunaus-/ompelu-/käsityöilta pitää ehdottomasti ottaa uusiksi. Tuli nimittäin jo mietittyä uutta vaatemallistoa koko lippukunnalle ...

Mitähän sitä seuraavaksi ompelisi? Sain eilen perheen junnulle tuollaisen lippukunnan tuunattavan paidan. Siihen pitää kuulemma saada huppu. Tästä tohkeissaan perheen vaatteistaan tarkka teini yllättäen totesi, että hänelle pitää myös tehdä huppari; tarkennettuna vetoketjullinen huppari. Pakko kait se on teinille ommella, kun viimein taas kelpaa. Tässä välillä on ollut muutama vuosi, ettei mikä tahansa vaate ole kelvannut. Niin ja esikoiselle saisi kuulemma tehdä lisää collegehousuja sekä työkaverille tunikan, samoin veljen vaimolle ... Ehkä tuossa on puuhaa vähäksi aikaa. Pitäisi vain saada tuo saumuri vielä yhteistyökykyiseksi, ettei koko ajan katkoisi lankoja ...

2 kommenttia:

  1. Minun paidastako puhut :) Vallilalla on aivan ihanaa "kettukarkki"kangasta, mitä siitä vois tehdä??? Kangas siis näyttää niille fazerin kettumarmeladikarkeille. Terkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, sinunkin kanssa Jaana oli paidasta puhetta; nyt oli tässä kyllä kyse toisesta aiemmin jonoon tulleesta tunikasta. Kangas on vielä sopimatta ja mitat ottamatta ... Laitetaanko jonoon ;-)

      Poista