24.6.2014

Partiohuppari

No niin, tämmöinen siitä nyt sitten tuli: retrocollege muuntui huppariksi.


Partiolippukuntani parikymmentä vuotta vanha käyttämätön, kokoa XL ollut retrocollege sai uuden ilmeen. Retrocollegella tarkoitan tässä nyt lähinnä tuota mallia: julmetun leveät hartiat, kapea ja lyhyt helma sekä tiukka kaula-aukko. Ei siis ollut millään lailla minun mieleen tuo malli. Niinpä tartuin toimeen ja vähän tuunasin sitä.


Leikkasin collegepaidasta kaikki saumat auki. Piirsin uuden kaavan lempihupparistani. Leikkasin collegen kappaleet uudelleen. Hupun leikkasin kangaslaatikosta löytyneestä tummansinisestä collegekankaasta ja hupun sisäpuolen turkoosista valkopilkullisesta trikoosta.


Hartioden kavennuksen myötä hihat lyheni tietysti myös. Näin olen ompelin hihansuihin normaalia leveämmät turkoosit resorit. Samoin helma oli hieman liian lyhyt, niin sitäkin jatkoin leveällä resorilla. Hupun reunan, hartia- ja hihasaumat sekä vetoketjun reunat tikkasin päältä turkoosilla langalla. Niin ja aiemmin edessä ollut tyttölippukunnan logo löytyy nyt selästä.

Lippukuntamme täyttää tänä vuonna 80 vuotta, joten juhlavuotta on hyvä viettää tämä päällä. Olkoonkin niin, että lippukunta on nykyisin sekalippukunta, kun alueen tyttö- ja poikalippukunnat yhdistyi kymmenen vuotta sitten, jolloin lippukunnan nimeksi valikoitui poikalippukunnan nimi, Vaajan valppaat.

Minulta löytyy vielä toinenkin tuollainen retrocollege, joten mietin jo, miten sitä tuunaisi ;-) Tuo paidan väri on muuten oikeasti mariinin sininen. Väri vaihtelee hieman noissa kuvissa, kun jouduin tyytymään väliaikaisesti puhelinkuviin...

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno! ...voi ei, mulla on jo ihan liikaa tekemistä listalla, mutta pakko varmaan lisätä vielä tämä listaan ;) nimittäin mullakin on vanha partiohuppari, jossa muuten huppukin on jo valmiiksi. Tosi hyvä laatuinen materiaali enkä raski heittää pois, mutta en ole kuitenkaan käyttänytkään sitä vuosiin. Kiitti inspiksestä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Annakreeta, ja ole hyvä vaan ;-) Meillä on lippukunnalla itse asiassa jäänyt noita vanhoja collegeita läjäpäin. Osasta ommeltiin jo istuinalustoja, mutta nyt tuli idea tuunata noista erilaisia paitoja. Osa tuunasi paitoja ompelemalla uudet värikkäät resorit, mutta itse halusin huparin...

    VastaaPoista