29.11.2014

EK:n palalaarista tunikaksi

En ole pitkään aikaan tullut käyneeksi Eurokankaassa, joten kävin viime viikolla siellä ihan vasiten. Lähinnä etsin digiprinttejä, mitä heillä ei tietenkään enää ollut. Tarttui sieltä kuitenkin muutama kangas mukaan. Tänään kun sairaanhoitajan rooli ja oma makoilu vatsataudin kourissa alkoi kyllästyttämään leikkelin ja ompelin ensimmäiset kankaat tunikoiksi.


En ole ihan varma mitä materiaalia nämä kankaat on, mutta vaikuttaisi sekoiteneulokselle; paksumpi kuin perustrikoo ja vähemmän joustava, mutta lämmin. Tätä ensimmäistä kuosia oli vähän liian vähän pitkähihaiseen tunikaan, joten lisäsin hihoihin ja kauluksen sisäpuoleen pallokuosista trikoota, joka on myös samalta ostosreissulta. Kaavana lievästi sovellettu Onion 2035. Tässä helma on oikeasti tunikamittainen ja sivuilta pidempi kuin keskeltä.


Tämä toinen kuosi on samaa materiaalia. Tuota on muuten mukava leikata ja ommella ;-) Tätä kuosia oli riittävästi pidempihelmaiseen tunikaan, johon tein myös ensikertaa taskut ilman kanttausta. Tosi kivat tuli näinkin. Tiedä sitten, miten tuo taskunsuu pitää muotonsa käytössä, mutta tulipahan testattua. Yllättäen tähänkin tuli piippukaulus ;-)

Yritin taas saada minun Singerin yhteistyöhön kaksoisneulan kanssa, mutta en onnistunut. En tiedä missä on vika. Olen puoleen vuoteen saanut kaksoisneulan toimimaan vain kerran, joten menin tänään sitten tilaamaan itselleni peitetikkikoneen. No joo, olen minä sellaisesta jo tovin haaveillut, mutta nyt se on sitten viimein tilattu - joululahja itselle ;-D Milloinkahan posti sen tuo Englannista saakka? En malta odottaa ...

4 kommenttia:

 1. Kivasti yhdistelty! Onnea peittarista, luulen ettet pety ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt kun vielä malttaisi odottaa, että posti tuo uuden koneen ;-)

   Poista
 2. kauniit tunikat olet taas saanut aikaan :) toivottavasti pukki ehtii tuoda uuden ompelukoneesi ennen joulua :) terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Jos verkkokaupan myyntipuheisiin on uskominen, niin lähetys tulisi jo ensi viikolla, joten ennättäisi tekemään vaikka testiompeluita pukinkonttiin ;-)

   Poista