12.4.2015

Huhtikuun synttärihuumaa

Meillä on tällä viikolla käsityöt jääneen vähälle, kun meillä on perheen epävirallinen juhlaviikko menossa: tuplasynttärit 2+12. Meidän kahdelle nuorimmalle sattui synttärit kolmen päivän välein, joten me ollaan juhlittu keskiviikosta alkaen koko loppuviikko.

Alkuviikosta askartelin pojille kortteja kädentaitomessuilta mukaan tarttuneista 3D-korttisapluunoista. Pikkumiehelle tietenkin traktorikortti.


Junnu sai tällä kertaa samantyylisen maasturikortin.


Pikkumies sai lahjaksi soivan laulukirjan, jota on nyt kuunneltu ja laulettu lähes taukoamatta keskiviikosta alkaen. Sanoisinko, että oli TODELLA mieluinen lahja. 


Mukaan tarttui taannoin isompien poikien koulun kirpparilta retro jumppapalloheppa, joka pääsi myös pikkumiehen lahjapakettiin. Mahtava löytö ja tämäkin oli mieluinen. Nyt on ih-hah-haata laulettu entistä tarmokkaammin hepan selässä ratsastaen ;-)


Isoveli halusi tänä vuonna lahjaksi elokuvaillan kavereiden kanssa, joten hän oli eilen kavereiden kanssa hampurilaisella ja elokuvissa. Tänään oli sitten vuorossa molempien yhteiset kummisynttärit, joten meikäläinen on leiponut ja askarrellut omenoista ja sokerimassasta.Ohjeet näihin herkkuihin löytyy tuolta kokkausblogistani: Leena kokkaa ;-) Nyt saadaankin hieman henkäistä synttärikekkereiden osalta: seuraavat synttärit tässä perheessä on vasta heinäkuussa ja loputkin elokuussa.

Tuo on muuten jännää, lähipiirissä on nyt viikon sisällä yhteensä viidet synttärit: miehen eno 5.4., miehen lanko 7.4., meidän pikkumies 8.4., poikien serkku 9.4. ja meidän junnu 11.4. Samalle viikolle sattuu vielä veljeni ja hänen pojan nimipäivät. On siis saatu syödä kakkua oikein urakalla.

6 kommenttia:

 1. Hienot kortit olet tehnyt ja entäs noi kakut! Näyttävät todella herkulliselta ja kauniisti toteutettu. Mukavaa viikkoa sinulle Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Kakku meinasi olla liian hieno syötäväksi ;-) Mutta hyvää oli molemmat, joten täytyy kokeilla noita uusia reseptejä kyllä useamminkin.

   Poista
 2. Onpa kaunis omenapiirakka! Hyvä idea, jonka nappaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin törmäsin netissä kuvaan tuollaisesta piirakasta, mutta toteutus on ihan oma kokeilu.

   Poista
 3. Soiva laulukirja :) Varmaan joka lapsen lemppari, meillä tuo soi kolme kuukautta joulun jälkeen. Ja tuo omenapiirakka, näyttää tosi hyvältä. Idea napattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kaksivuotias on oikea kävelevä jukeboxi: laulaa koko ajan. Repertuaarissa on nyt jo ainakin kymmenen laulua ;-) Laulukirjasta saa mukavaa vaihtelua myös muulle perheelle ... Tuota omenapiirakkaa tulee varmasti tehtyä toisetkin.

   Poista