3.4.2015

Mekkoja pukkaa

Päätimme kerrankin jäädä pääsiäiseksi kotiin. Tähän saakka olemme lähes joka vuosi olleet joko mökillä pilkillä tai junnun kanssa partioleirillä. Nyt on pilkkikelit jo menneet tältä keväältä ja junnu halusi kerrankin jättää perinteisen pääsiäisleirin väliin. Eipä mitiä, keksin kyllä muutakin tekemistä: luvassa on tietenkin neljän päivän ompelumaraton ;-)

Yritin ensin ommella valmiiksi pari kesätunikaa, mutta saumuri ei halunnut ommella valkoisilla langoilla; ei sitten millään. Omituista, sillä mustat langat toimi ihan hyvin, eikä noissa langoissa ole mitään eroa. No, ei hätää: vaihdoin suunnitelmaa ja otin käsittelyyn uusimmat, viime viikonlopun käsityömessuilta hankitut kankaat.


Indie fabricsin messupisteeltä tarttui mukaan tätä Ikasyrin myymää värikästä Lankakori-joustocollegea. Kangasta oli kerrankin reilusti, joten mekkohan siitä piti tehdä. Kaavana on jälleen Onion 2035, jonka helmaa jatkoin vielä noin 13 cm (sis. käännösvaran). Hihojen pituus on 3/4 osaa.


Olin aluksi kanttaamassa kaula-aukon tylsästi mustalla, mutta muistin sitten, että minullahan on juuri kuosin väriin sopivaa viininpunaista resoria. Mekon ilme muuttui oleellisesti noinkin pienellä jutulla.

Toisena testasin Poppanavakan messupisteeltä ostettua Nanson hieman paksumpaa trikoota. Tätä myytiin 130 cm:n valmispalana, joten piti valita: teenkö mekkomittaisen lyhyillä hihoilla vai tunikamittaisen pitemmillä hihoilla. No, koska tunikoita on riittävästi, niin tein mekon t-paitapituisilla hihoilla.


Tässäkin kaavana on Onion 2035, jonka helmaa jatkoin 12 cm (sis. käännösvaran). Kumpaankaan mekkoon en ommellut tällä kertaa taskuja, joten täytyy kulkea pikkuisen olkalaukun kanssa ;-)

Värit eivät vielä ole oikein kesäisiä, mutta kyllä näissä kelpaa kesää odotella.

4 kommenttia:

 1. Voi mahoton noita sun mekkojen ja tunikoiden määrää ja toinen toistaan ihanampia. Tuo pallokuosi on kaunis. Hyvää pääsiäistä, Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että tunikoita alkaa olla jo riittävästi. Tosin tein talvella useamman kauluksellisen ja pitkähihaisen tunikan, joten ei niitä kesällä oikein pidetä - tai no, riippuu kesästä. Tosin nyt lupailtiin lämmintä kesää. Toisaalta pidän näitä itsetehtyjä nykyisin päivittäin, joten kyllä nämä kaikki käytössäkin on. Hyvää pääsiäistä sinullekin, Liisa!

   Poista
 2. Onpas ne kivoja mekkoja! Minusta näissä molemmissa voisi ihan hyvin kesälläkin kulkea värienkin puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Kyllä näitä varmasti tulee pidettyä kesälläkin; Suomen kesähän ei tyypillisesti ole ollut liian lämmin. Tosin nämä on talvisemman värisiä kuin seuraavat ompelujonossa olevat kuosit.

   Poista