6.4.2015

Ompelumaraton: kesää odotellessa

Pääsiäisen ompelumaraton jatkui aina vain kesäisemmissä merkeissä. Tänään valmistui kaksi hihatonta tunikaa ja hihaton mekko.


Ostin taannoin Verson puodista metrin tätä punapohjaista Auringonkukka-trikoota, koska se näytti kivalta ja palakankaan sai silloin vähän halvemmalla. Tuolloin ei itsellä ollut vielä ajatusta siitä, mitä tästä ompelen. Nähtyäni tästä tehdyn kesämekon harmittelin, että oma kangaspala riittää vain tunikaan, mutta kiva tästä tuli silti. 


Kanttasin kaula-aukon ja kädentiet kapealla kaksinkertaisella mustalla resorilla. Kaavana tässä on Ottobren Autumn mood ilman hihoja ja helma niin pitkänä kuin kankaasta tuli. Samalla mallilla tein myös toisen tunikan taannoin kirpparilta löytyneestä Medaljonki-kankaasta. Tätä on myynyt ainakin Kestovaippakauppa.


Tästä tunikasta tuli tosin hieman edellistä lyhempi, sillä kangasta oli vain 90 cm. Pituutta on kuitenkin ihan riittävästi shortsien tai legginssien kanssa pidettäväksi.

Kolmantena ompeluksena syntyi PaaPiin Jussi-trikoosta kesämekko. Tässä mallina on Onion 2035, tosin helmasta 13 cm pidennettynä.


Mitä ilmeisemmin laitoin kuvion "väärinpäin", mutta minusta kuosi oli parempi näin päin :-) Kädentiet ja kaula-aukon kanttasin taas kapealla kaksinkertaisella mustalla resorilla.

Nyt sitten vain odotellaan lämpimiä kelejä, että näilläkin tarkenisi ilman villapaitaa ja toppatakkia. Tänään ainakin oli pihalla kylmä viima, kun kävimme pihalla pitämässä sählyturnausta perheen nuorempien kanssa. No, onneksi pallon perässä juostessa pysyi lämpimänä ;-) 

Se on tämä ompelumaratonkin sitten ohi, kun paluu arkeen ja töihin odottaa aamulla. Seuraavaa ompelusessiota odotellessa pitäisi etsiä kivoja mekkon ja/tai tunikan kaavoja joustamattomalle kankaalle. Ostin kirpparilta taannoin pari kivaa vanhaa verhoa, joista saisi kivat mekot kesäksi ...

8 kommenttia:

 1. Ihania mekkoja jokaisessa postauksessa, Tosiaan olet urakoinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On viime aikoina ollut niin kiirettä, ettei ole ennättänyt ompelemaankaan, niin pitää lomapäivinä urakoida ;-)

   Poista
 2. No huh huh taas! Ihania mekkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa ;-) Joko olet itse kaivanut ompelukoneen esille?

   Poista
 3. Kivoja perusmekkoja :) Mullakin suunnitelmissa, kunhan saan kankaat hommattua.. Pitemmän aikaa olen sun blogia käynyt lukemassa, nyt sain aikaseksi liittyä lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi ja tervetuloa mukaan!

   Poista
 4. Hyville näyttää nämäkin! Sinulla on ollut kiva ompelupääsiäinen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä aloitin jo kiirastorstaina leikkaamalla kaikki kerralla. Sitten oli helppo ommella joka päivä jotain.

   Poista