4.4.2015

Ompelumaraton: kesäisempiä mekkoja

Pääsiäisen ompelumaraton jatkuu vähän kesäisempien mekkojen ompelulla. Tai no, en ole vielä varma tuliko toisesta mekko vai yökäri ;-)


Kädentaitomessuilta tarttui Poppanavakan tiskiltä mukaan myös tämä toinen Nanson hieman paksumpi trikoo. Ostaessa tuli jo mieleen, että tästä tulisi hyvä rennompi pikkumusta.


Kanttasin kädentiet ja kaula-aukon mustalla resorilla. Kaavana on jälleen Onion 2035 ilman poikkisaumaa, viisi senttiä pidennettynä ja kainaloista hieman kavennettuna. Tuosta saa kesäisemmän valkoisella neulejakulla tai -bolerolla; voi pitää talvellakin paksumman mustan jakun kanssa.

Toisena saumurin paininjalan alle päätyi aiemmin Tyylimekosta tilaamani Nanson kukkatrikoo. Valitettavasti kangasta oli enää 90 cm jäljellä, joten lopputuloksesta tuli hieman nafti mekoksi. 


Toisaalta en ole ihan varma tuliko tästä mekko tai yökäri. Laitoin kuitenkin tuohon yläosaan vuoreksi Jyväskylän kangaskaupasta ostamaani luonnonvalkoista viskoositrikoota, sillä tuo kukkakangas oli todella ohutta ja läpikuultavaa.


Muuten olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen, joten aika näyttää päätyykö tämä päivä- vai yökäyttöön ;-)

4 kommenttia:

 1. Molemmista tykkään :). Pikkumustan kuosi on aivan ihana, tykkäisin käyttää itsekin. Kukkamekko ei näytä yökkärille, voin kuvitella ihanan lierihatun ja korin ja kesäisen torireissun se päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo kukkamekko tuntuu varmaan vielä vaan liian kesäiselle, mutta eiköhän se kelien lämmetessä pääse ihan päiväkäyttöön.

   Poista
 2. Todella kivat ja simppelit mekot. Pikkumusta soveltuu varmasti moneen ja saa
  asusteilla eri näköä. Kukkamekko ei mielestäni näytä yökkäriltä, vaan kauniilta mekolta kevääseen ja kesään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mARa! Pikkumustaa tarvitsee aina ja tuo kukkamekkokin alkaa aina vain näyttämään enemmän päivämekolta ;-)

   Poista