8.3.2016

Lisää yökäreitä

Perheen pikkumies (melkein 3 v) on tykästynyt joustofroteisiin haalariyökäreihin, joten piti viime viikon ompelulomalla täydentää yökärivalikoimaa. Myös esikoinen oli uutta yökäriä vaille, joten piti testata Suuri käsityö -lehdestä löytynyttä kaavaa.Tein nämäkin kaksi yökärihaalaria samalla Ottobren Pupuliini-haalarin (6/2015) kaavaa kuin aiemmassa koirayökärissä. Nämäkin on tällaisia "retroyökäreitä". Melkein voisin vannoa, että minullakin on ollut 70-luvun alupuolella joku tuollainen nallekuvioinen vaate ;-D


Pikkumiehen yökärit ovat kaikki kokoa 110 hieman kavennettuna. Kokoero esikoisen yökäriin on melkoinen, kun pelkkä isomman paita on jo yhtä pitkä (koko S/M).


Suuri käsityö -lehden yöpaidan kaava (11-12/2010) osoittautui melko suureksi, sillä S-kokokin on reilu normaalisti kokoa M käyttävälle esikoiselle. Kaava oli kuitenkin paremman mallinen ja paita sekä housut kooltaan samaa paria; toisin kuin aiempi Ottobren kaava, jota kokeilin toissajouluksi. Tuolla kaavalla voisi tehdä esikoiselle toisenkin yökärin; muita esikoiselle mieluisia kankaita ei vain nyt löytynyt kangaskaapista.

Näissä yökäriompeluksissa kaikki kankaat ovat jo hetken marinoituneet kangaskaapissa, joten en enää jaksa muistaa, mistä mikin kangas on aikoinaan ostettu. Esikoisen yökärihousujen tummansininen trikoo on todennäköisimmin ostetty Jyväskylän kangaskaupasta. Muista ei ole mitään havaintoa ;-)

4 kommenttia:

 1. Ihania! Kauniita, värikkäitä kankaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noissa joustofroteissa on monessa tuollainen retroväritys, mutta retrohan on taas muotia ;-)

   Poista
 2. Kyllä näin kivoissa yökkäreissä uni varmasti maittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkumies ei enää muuta päälleen suostu laittamaan. Helppo itse myös pukea ja riisua, mikä on tärkeää juuri pukemaan opettelevalle lapselle.

   Poista