14.3.2016

Tilda-kokeiluja

Olen jo pitkään haaveillut tekeväni erilaisia Tilda-hahmoja, kun onnistuin viime syksyn kirja-alesta ostamaan Tildan kevät -kirjan. Kun nyt tammikuulla Lontoon reissulta tarttui mukaan erilaisia puuvillakankaista, niin piti talvilomaviikolla tarttua toimeen ja tehdä ensimmäiset Tildat.


Hahmoihin ostin erikseen yksiväristä pellavakangasta Eurokankaasta, kun ei varastoista löytynyt mitään sopivaa yksiväristä.


Aloitin isosta pupusta, jonka mekon tein lopulta kirpparilta löytyneestä vanhasta pöytäliinasta.


Tein ihan ohjeen mukaan, mutta silti pupun mekosta tuli vähän turhan pitkä. En tosin viitsinyt sitä enää lyhentääkään, joten pupulla on nyt sitten maximekko ;-) Toisena kokeilin kanan tekemistä.
Kana sai ylleen Lontoon tuliaisista ommellut haalarihousut. Tuota mittanauhakangasta olisi pitänyt osta enemmänkin, mutta ostin kaupan viimeisen metrin, joten tällä on pärjättävä. Kolmantena kokeiluun pääsi hanhi.


Tästä tuli sievä hanhi-neiti omenahaalarissa. Kaikkinensa varsin onnistuneita Tilda-hanmoja. Pitää varmasti tehdä näitä vielä lisää. Lopuksi vielä kaikki "perhepotretissa".


Hyvää alkanutta viikkoa kaikille ja tervetulotoivotukset uusille lukijoille!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Näiden tekeminen on kivaa vaihtelua vaateompelulle.

   Poista
 2. Ihania nuo Tildajutut. Mullakin tuo sama kirja ja katselinkin noita, mutta tein sitten pupun. Tää on niin koukuttavaa. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näitä on todella kiva tehdä. Itsellä on tavoitteena tehdä ainakin yksi jokaista, joten lammas, pupu ja muutama muu puuttuu vielä ;-)

   Poista
 3. Ihania! Näiden ompelu taitaa olla melkoista näpertelyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä näissä saisi varmasti enemmänkin näperrellä, jos tekisi vaatteiksi pitsihörhelöitä sun muuta. Tämmöiset pelkistetyt syntyy helposti ompelukoneella. Toki muutama käsin ommeltu pistokin tarvitaan.

   Poista
 4. Hellyttäviä Tilda-hahmoja ovat nämä kaikki ❤ . Minäkin tein näitä jokunen vuosi sitten, olisikin kiva taas jokunen hahmo tehdä. Mukavaa vaihtelua ompeluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näihin löytyy perusohjeita kirjoista ja lehdistä, lisää voi innovoida itse. Näihin saa myös uppoamaan erilaisia tilkkuja sekä kierrätyskankaista, joten välttämättä ei tarvitse uuttakaan ostaa.

   Poista