13.3.2016

Yhteistä hyvää kakkutalkoilla

Suunniteltiin partiojunnujen (= tarpojien) kanssa muutama viikko sitten hyväntekeväisyystempausta ja kyselin heiltä, mitä tehtäisiin. He vastasivat melkein yhdestä suusta, että "voidaanko me leipoa?" No, minäpä selvittelin, että olisiko jotain tilaisuutta, mihin voitaisiin leipoa kakkuja myyntiin. No, eilen sitten oltiin kirkon Kolikko-tapahtumassa myymässä viikolla leivottuja kakkuja. Me laitettiin homma tietenkin heti isolleen ja vallattiin seurakunnan keittiö kahdeksi illaksi ja leivottiin urakalla. Keittiössä oli mieletön pöhinä ja tohina molempina iltoina, kun viisitoista 12-15 -vuotiasta kokkasi.


Me leivottiin tiikerikakkuja, taatelikakkuja ja omenapiirakoita, Onneksi pari kakkua tarttui vuokaankin kiinni, niin pääsivät leipojat myös maistamaan omia tuotoksiaan. Junnut epäilivät ensin taatelikakun makua, mutta totesivat kuitenkin, että "tämähän on hyvää". Niinpä!


Eilen sitten myytiin kakut Yhteisvastuukeräyksen hyväksi ja tuotto oli 133€. Kaikki leivonnaiset meni kaupaksi, joten saadaan olla tyytyväisiä. Junnut olivat myös myyntiapuna ja makkaranpaistajina.

Leivoin itse vielä kotona muutamia tonton-kakkuja eli maidottomia ja glutenittomia mutakakkuja sekä uudella resepillä maidottomia, gluteenittomia ja kanamunattomia suklaakakkuja. Varsin onnistunut resepti, joten täytyy leipoa noita toistekin.


Kirjoitin tuon suklaakakun reseptin tuonne kokkausblogin puolelle, mistä löytyy myös tuo mutakakun ohje sekä taatelikakun ohje.Tuossa kuvassa takemmat on mutakakkuja ja etummaiset suklaakakkuja.

4 kommenttia:

 1. Hieno idea leipoa kakkuja hyvän asian puolesta. Hyvän tuoton saittekin keräykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, leipominen on noiden junnujen kestosuosikki, joten hyväntekeväisyys oli tällä kerralla myös erityisen mukavaa puuhaa ,-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olivat itsekin aika ylpeitä, kun kerroin myyntituloksen :-) Taidetaan ottaa sama uusiksi joskus toistekin, kun ovat niin innokkaita leipomaan vaikka poikavaltainen porukka onkin.

   Poista