23.3.2016

Pääsiäiskukkia

Aina kaikki ei mene ihan niinkuin televisiosta tutussa Strömsössä. Itselle kävi näin nyt pääsiäiskukkien kanssa. Ostin jo pari viikkoa sitten ruukkunarsisseja ajatuksena tehdä pääsiäiseksi kukka-asetelma pääsiäisruohon kanssa. Ruohoksi ostin tällä kertaa ohran siemeniä. En tiedä olinko liian aikaisin liikkeellä vai enkö vain osaa hoitaa kukkia, mutta ei tästä nyt ihan pöydän kaunistus tullut.


Narsissit kasvoivat aivan ylipitkiksi ja kukat kuivuivat jo viikkoa ennen pääsiäistä. Myös ohra virahti viikossa pituutta niin, ettei sitä enää leikkaamallakaan saanut edustuskuntoon. Näin ollen kippasin koko luomuksen biojäteastiaan ja aloitin alusta. Toki mietin tässä vaiheessa koko narsisseista luopumista, mutta löysin lähikaupasta perinteisten ulkonarsissien sipuleita ruukussa, joten päädyin ostamaan niitä sekä rairuohon siemeniä. Saas nähdä ennättääkö tämä luomus vihertymään riittävästi pääsiäisenpyhiksi vai kukoistaako meillä asetelma vasta vappuna.


Sinkkiastia on jouluna tuikkukynttilöiden kanssa lahjaksi saatu ja pieni kastelukannu löytyi jo viime kesänä kirpparilta. Kiinnitysrautalanka odottaa vielä kuumaliimapisaroita, sillä entiset karisivat pois uudistusproessissa.

Aurinkoista pääsiäisen odotusta kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ihana tuosta asetelmasta tuleekin.
  Mie olen pitänyt narsissit kylmällä kuistilla etteivät aukeaisi liian aikasin,ja kasvaisi honteloiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääpä muistaa tuo ensi vuonna ;-)

   Poista
 2. Kivan näköinen asetelma. Minäkin pidän narsissit viileässä, sisällä ne kukkii liian nopeasti. Pääsiäisenä sitten nostelen sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näkyy noilla lajikkeillakin olevan paljon eroa. Noita pikkukukkaisia lajikkeita en ainakaan itse enää osta.

   Poista
 3. Kiva asetelma. Ainakaan pienet narsissit eivät kauaa sisällä kestä. Hyvää pääsiäistä tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Tuo ensimmäinen setti oli juuri noita "pieniä" narsisseja. Kasvatti toki vartta reilusti, mutta pienet kukat kuihtui viikossa. Tuo isompi, perinteinen ulkolajile on parempi. Taisi olla sinun vinkki, jonka mukaan ostin myös perunanarsisseja ja ne näyttäisi paljon kestävämmille.

   Poista