21.10.2013

Tuikkufoliokoristeita

Minulta kysyttiin, mitä voisi tehdä lämpökynttilöiden foliokuorista. No, tässä muutama idea kuvien muodossa. Itse olen käyttänyt noita kransseissa, korteissa ja metallilankapunontatöissä.

Yllä on päällekäin ison ja normikokoisen tuikun folio. Vasemmalla kukan keskellä on puunappi ja oikealla kolmas folio pohja pyöristettynä.

Yllä olevissa ruusuissa on käytetty 7 foliota per kukka. Vasemman puoleisessa ja keskimmäisessä olen aloittanut kukan keskeltä yhdellä foliolla, jonka reunoja olen "kähertänyt" pyörökärkipihdeillä. Tämä sitten uuden folion sisään ja sama käherrys tämän reunoille. Ja uloimmaksi kolmas tiiviksi kähertäen. Pohjaksi kukanmuotoon leikattu folio sekä lehdet. (ks. tarkempi ohje) Oikeanpuoleinen on tehty foliokukan päälle kuumaliimaamalla litistetyistä (vrt. lehdet) ja puoliksi leikatuista folioista (ks. tarkempi ohje).

Yllä olevissa kukissa vasemmanpuoleiseen on lisätty väliin rautalangasta tehty kukka. Keskusta on tehty siten, että tuikkukupin pohja pyöristetään kämmentä vasten esim. pihtien kumisella ja pyöreällä kädensijan päällä. Sitten reunoihin lovet ja taitto keskelle. Liimaus pohjasta kuumaliimalla.

Yllä olevissa kukissa folion reunaan on leikattu lovet ja keskusta muotoiltu nurjalta. Oikeanpuoleiseen on laitettu väliin huovutusvillaa ja keskusta toisesta filiosta.

Yllä olevissa kuvioissa testailin erilaisia kuviointitekniikoita mm. sukkapuikon päällä ;-)

Yllä testailin erilaisia kukkakuvioita.

Yllä on yksityiskohta alla olevasta itse metallilankapunonnalla toteutetusta tuikkulyhdystä, jossa on koristeena tuikkufoliolehtiä ja -kukkia.Lopuksi vielä kanaverkosta, wc-paperista ja paperinarusta tehty kranssi, johon lisäsin koristeeksi tuikkufoliosta tehtyjä ja rautalangalla ketjutettuja lehtiä. Kranssin ohje löytyy aiemmasta kirjoituksesta.


Oletteko muuten huomanneet, että maailmalla ainoa tuikkufolioiden kierrätysidea on uusien tuikkujen tekeminen käytettyihin folioihin? Onneksi meillä ollaan luovempia ;-)

16 kommenttia:

 1. Ihania! Miltäköhän nämä näyttäisi alkoholimusteilla käsiteltynä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin on käynyt mielessä erilaiset pintakäsittelyt, mutta olen vielä toistaiseksi keskittynyt lähinä erilaisiin muotoihin ;-) Täytyy seuraavaksi kokeilla erilaisia pinnotteita ...

   Poista
 2. Hienoja olet saanut noista aikaan.. Itse vaan olen pyöritellyt käsissäni niitä aikani ja heittänyt pois. Pitääkin ottaa vinkistä vaarin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat kokeiluni lähti liikkeelle siitä, kun löysin kaapin kätköistä vielä yhden unohtuneen pussillisen koululaisten keräykseen säästettyjä tuikkufolioita. Siinä sitten miettiessäni, heitänkö ne roskiin vai saisiko niistä tehtyä jotain, tuli tehtyä ensimmäiset kokeilut. Nyt menee kaikki tuikkufoliot uusiokäyttöön ;-)

   Poista
 3. I!!!Upeita.mie oon tehnny pikkusii kukkia ja värjänny alkoholimusteilla korttikoristeijsi.
  Näissä on tovi vierähtänny mutta ei näitä enää tuikkukipoiks tunnistakkaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itse olen vielä keskittynyt muotoihin. Pitää seuraavaksi kokeilla tuota alkoholimustetta

   Poista
 4. Hei löytysikö näiden tekemiseen parempaa ohjetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt nämä ihan omasta päästä, joten mitään valmiita ohjeita ei ole. Mitkä sinua erityisesti kiinnostaa, niin voin lisäillä niihin seikkaperäisempiä selostuksia ;-)

   Poista
 5. Nuo ruusut kiinnostaisi eniten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, täytyypä ottaa vaihe vaiheelta -kuvia lähipäivinä ja laittaa jakoon selitysten kanssa.

   Poista
  2. Tarkemmat ohjeet on nyt lisätty.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Folioita tyhjenee näin pimeään aikaan sitä tahtia, että täytyy välillä kehitellä uusia ideoita niiden hyödyntämiseksi.

   Poista