22.2.2015

Kun Kisuliini kohtaa Villin Viikingin = Bodytehdas

Meidän pikkumies kasvaa huimaa vauhtia. Hänellä on ikää vasta 1 v 10 kk, mutta 92 cm vaatteet on auttamatta liian pieniä. Koska 98 senttiset on nyt sopivia, niin olen ommellut nyt 104 senttisiä vaatteita. Paita- ja housutilanne on ok, mutta lyhythihaiset alusbodyt on kaikki liian pieniä - selkä liian lyhyt. Näin ollen päädyin tekemään uusia. Bodytehtailu tyhjensi sujuvasti myös tilkkuvalikoimaa ;-)

Ongelmana vain oli se, että kaikki bodykaavat loppuu kokoon 92 cm. Tein jo aiemmin 92 senttisen bodyn kaavalla pidennettyjä 98 cm bodeja, mutta ne alkaa nyt olemaan liian kapeita. Niinpä päädyin uudenlaiseen ratkaisuun: yhdistin pitkähihaisen aluspaidan ja bodyn kaavat.


Kun Kisuliini (OB 6/2012) kohtaa Villin Viikingin (OB 6/2010), niin lopputulos on 104 cm body; tai oikeastaan 11 bodya ;-) No joo, vasta puolet on ommeltu, mutta minulla alkoi juuri viikon talviloma, niin eiköhän loputkin päädy pian vaatekaapin hyllylle. 

Mittailin osviittaa pienemmän paidan koosta ja paidan pituus oli juuri sama kuin bodyn selkäosa. Näinollen, piirsin Villi Viikinki -paidan kaavan normaalisti 104 senttisenä, paitsi lyhensin hihat. Paidan helmaan piirsin suoraan jatkoksi aiemman Kisuliini- bodyn kaavan haaraosan. 

Bodyt on vielä hieman reiluja, mutta silti ihan hyviä päällä; ja jää vielä kasvunvaraakin pari senttiä. Yritin ottaa sovituskuviakin, mutta ei tuo meidän "duracell-pupu" ole edes kahta sekunttia paikallaan :-D

Pääsisiköhän loman aikana käsiksi myös eilen piirtämiini omiin kaavoihin. Uusimmassa Ottobre womanissa on monta kivaa mallia, joita täytyy kokeilla. Ensimmäisenä pitäisi tehdä mekko maaliskuun lopun juhliin ...

Hyvää lomaa kaikille lomalaisille!

9 kommenttia:

 1. Hurja määrä bodeja! Tämä on ompelussa juurikin parasta! Kaupasta ei oikeaa kokoa löytyisi, mutta kätevä emäntä tekee kaavat ja ompelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän lähti lapasesta tämä bodien teko; oikein huumassa tuhosin muista ompeluksista yli jääneitä tilkkuja. Toisaalta nämä bodyt riittää taas vähäksi aikaa; ehkä jopa niin pitkään, että pikkumies oppii kuivaksi.

   Poista
 2. Aivan mahtavaa! Sitä ompelun huumaa ja iloa!! :) Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 3. Kivat bodyt! Jännä miten bodyjen koot loppuvat jopa valmisvaatteissa niin pieniin. Muistan omankin lapsen kohdalla, että olisin kaivannut isommassa koossa bodyja (tai edes sitä kaavaa). Onnea onkin, voi itse tehdä sopivia kaavoja!

  VastaaPoista
 4. Aivan, kaupoista saattaa välillä löytää 98 cm bodeja, mutta harvakseltaan. Sitä isompia bodeja en ole koskaan kaupoissa näkynyt; eikä edes kaavoissa. Onneksi tosiaan osaan tehdä itse puuttuvia vaatteita.

  VastaaPoista
 5. Mukavasti olet saanut bodyja tehtailtua! Minäkin aikoinaan "jouduin" tekemään isompia (pidempiä), kun kaupasta loppui vaihtoehdot. Toinen mikä loppuu kokoon 92 on yksiosainen yöpuku, niitäkin saisi olla isommassa koossa. Toisaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapahan ommella tarpeeseen :). Isommat bodyt on kivoja ommella kun ei kaulalle tarvitse neppareita.

   Poista
  2. Totta, itse olen myös ommellut yksiosaisia yökäreitä ja vielä joustofroteesta, kun pikkumiehellä ei pysy peitto päällä, niin tuli ohuemmassa vilu. Pieniä vaatteita on myös mukava ommella, kun tulee nopeasti valmista ;-)

   Poista