28.2.2015

Merinovillatakki

Kevätaurinko lämmittää jo, mutta minä löysin vasta nyt mieluisan villatakin kaavan, joten pitihän se koko talven kytenyt haave merinovillatakista toteuttaa talviloman ompelumaratoonilla.


Uusimmassa Ottobre Woman -lehdessä (2/2015) oli puuvillaisen neuletakin kaava, joka näytti malliltaan juuri sellaiselta, mistä olen haaveillut. Kangaskaapissa odotti toteutusta jo taannoin Jyväskylän kangaskaupasta ostettu Tähti-merinovillaneulos.


Sen verran tohkeissani olin sopivan mallin löytymisestä, että unohdin tyystin esipestä merinovillan. No, onni onnettomuudessa, sillä ko. malli osoittautui varsinaiseksi teltaksi. Näinollen saatoin hyvillä mielin laittaa valmiin vaatteen pesukoneeseen ja toivoa, että kangas kutistuisi riittävästi ;-) Valmis villatakki siis pyykkikoneeseen ja odottamaan. Pesun jälkeen kuositus ja kuivatus ennenkuin pääsi testaamaan kokoa. Tuurilla neuletakki kutistui juuri sopivasti, joten loppujen lopuksi ihan onnistunut ompelus.


Silittäminen tosin unohtui pesun jälkeen, mutta olen niin tohkeissani uudesta villatakista, jossa tähtien kohdistuksetkin onnistui ihan nappiin. Nyt tarkenee taas loman jälkeen toimistohommissa ...

10 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen villatakki!
  Jos Suomen säät kutinsa pitää, niin juhannukseksi oikeinkin sopiva vaate ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omasta mielestäkin tuosta tuli juuri sellainen kuin oli tavoitteena. Mietin samaa tuon sään suhteen, että vielä varmasti riittää tälle keväällekin vielä riittävän viileitä kelejä ;-)

   Poista
 2. Upea takki, just sopivan ohut sisällä pidettäväksi, ja kesällä tuota voi pitää ulkonakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suomen suvessa on varmasti myös viileitä iltoja, jolloin kaipaa lämmintä ylle.

   Poista
 3. Ihanan näköinen kuosi ja onnistunut lopputulos. terkuin Liisa

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi! Kivoja vaatteita ompelet, tyylikäs takki tämäkin!

  VastaaPoista
 5. Vitsit, miten kiva takki! Tällaisen minäkin tarvisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tuosta tuli kyllä omastakin mielestä upea; parempi kuin uskalsin edes odottaa. En ole juurikaan ommellut neuleita, joten tämä oli siinäkin mielessä onnistunut.

   Poista