26.2.2015

Pöllösukat

Meikäläisen pöllöily jatkuu; tällä kertaa omien sukkien muodossa. Tosin urakka on vasta puolivälissä, mutta ajattelin näin blogiposntauksella kannustaa itseäni urakassa saada toinenkin sukka valmiiksi ennen kesää ;-)


Malli on oma, mutta pöllöjen mallikerta on sama kuin edellisissä pikkumiehen pöllösukissa. Tällä kertaa käytin pöllön silminä metallinhohtoisia viininpunaisia muovihelmiä, kun tuli mieleen ettei puuhelmet ehkä kestä pesua. Sukan koko on 41 ja pituus reiluun puolisääreen.

Lankana sukissa edelleen Novitan kierrätysvillaa sisältävä Otava-lanka, mikä on osoittautunut todella lämpimäksi langaksi. Tosin lanka nukkaantuu sukissa, mutta niin tekee käsittääkseni kaikki täysvillaiset langat. 

6 kommenttia:

 1. Ihana pöllösukka.
  Ei kai sellasta lankaa olekkaan joka ei käytössä nukkaannu, toinen vaaan enemmän kuin toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei kai sellaista lankaa olekaan, mikä ei nukkaantuisi. Minusta tämä vain nukkaantuu vähän enemmän ja nopeammin kuin muista langoista tehdyt.

   Poista
 2. Nämä pöllösukat on niin hienoja! Ehkäpä opin tuon neulomisen ja pääsen näitäkin kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pöllö on itse asiassa yllättävän helppo tehdä, joten kannattaa kokeilla. Pöllöosuus on tasaista neulosta tiiviimpää eikä jousta samalla tavalla, joten kannattaa ottaa vähän enemmän silmukoita. Itse teen normaalisti sukat 48 silmukalla, mutta tähän loin 60 ja kavensin "ylimääräiset" pois joustinneuleen alussa.

   Poista
 3. Wau, miten hienot sukat jälleen :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Kuumeisesti täällä yritän saada toisenkin sukan valmiiksi ;-)

   Poista