16.2.2015

Pikkumiehelle vaatetta

Meidän pikkumies on kasvanut taas urakalla. Hänellä on ikää vasta 1 v ja 10 kk, mutta 92 cm vaatteet alkaa olla auttamatta pieniä; 98 cm vaatteet on juuri nyt sopivia. Pikkumiehen vaatekaapin siivouksen yhteydessä huomasin, että suurin osa vaatteista on pieniä, joten piti ommella jokunen vaate lisää :-)

Kaikissa paidoissa on kaavana Ottobren Little Lamp (4/2012) koossa 104 cm.


Ensimmäisenä Eurokankaasta ostamani Lentsikat-trikoo ja kirpparilta ostamani ruututrikoo mustilla resoreilla.


Toisena Eurokankaan palalaarista mukaan tarttunut kirjainkuosi ruskeilla resoreilla.


Kolmantena Eurokankaan norsutrikoo ja Kestovaippakaupasta ostamani raitatrikoo ruskeilla resoreilla. Nämä EK:n digiprintit joustavat muuten paljon vähemmän kuin muut ostamani digiprintit.


Neljäntenä vielä pikkumiehen itsensä valitsema siilikuosi. Pikkumies löysi tämän Mussukoilta ostetun kankaan kangaskaapista ja totesi: "minun paita", joten pitihän äidin toteuttaa toive ;-)

Paitatehtaan vastapainoksi piti ommella myös parit housut. Molemmissa housuissa on materiaalina ruskea joustofrotee Mussukoiden alesta (9€/m), joten näille housuille tuli hintaa alle 3€/kpl ;-)


Ensimmäisissä mallina Ottobren Relaxed Fit (1/2014) koossa 98 cm; tosin lisäsin lahkeisiin ja vyötärölle pari senttiä, joten oikea koko lienee 104/110 cm.


Näissä toisissa mallina on Ottobren Mock Denim (4/2014) koossa 98 cm. Molemmista housuista on karsittu "kaikki ylimääräinen" eli ei takataskuja tai ylimääräisiä saumoja. Etutaskut pitää olla, kun pikkumies on vallan ihastunut taskuihin ;-)

Tässä siis sunnuntaina vallanneen ompelioosin tuloksia. Kiva ommella, kun koneet toimii ja saa nopeasti valmista. Seuraavaksi voisi ommella lyhythihaisia bodeja koossa 98/104 cm, jos vain jostain löytäisi sopivan kaavan. Ottobressa näyttäisi ainakin bodyjen koot loppuvan kokoon 92 cm. Tein jo viimeksi pikkumiehen bodyt pidennettynä, mutta ne alkaa olla nyt myös leveyssuunnassa liian pieniä. Pitäisi varmaan tehdä oma kaava vaikka juuri alesta ostamastani pitkähihaisesta bodystä ... Täytyypä kokeilla ... Tosin voisi tuunaillakin taas jotain: velipoika toi juuri uuden lampun raadon ;-D Täytyy laittaa taas mietintämyssy töihin ...

Niin ja tervetulotoivotukset uusille lukijoille! Mukavaa, kun löysitte tänne ;-)

Mukavaa viikkoa kaikille - osalle myös mukavaa talvilomaa!

10 kommenttia:

 1. hauskoja paitoja pikkumiehelle. lasten kasvaessa, on suuri onni että osaa itse ommella, saa omanlaisia vaatteita ja siinä säästyy monta euroakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, saa juuri sen näköisiä vaatteita kuin haluaa. Itse olen kyllästynyt kauppojen valikoimissa erityisesti siihen, että pojille on todella vähän vaihtoehtoja ja sitten tällaisille pikkumiehille on myynnissä samanlaisia vaatteita kuin teineille. Ja kun löytää edullisia kankaita, niin rahaakin säästyy ;-)

   Poista
 2. Upeat paidat! Kyllä pikkumiehen kelpaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pikkumies on vielä niin mahtava tyyppi, että hän on aidosti iloinen äidin uusista luomuksista ;-) Ja alkaa tosiaan jo itse ottaa osaa suunnitteluun ...

   Poista
 3. Upeita vaatteita. Säästät kyllä pitkä pennin, kun osaat itse ommella, kun lapset kasvaa niin nopeaa. Tuo siilipaita on aivan suloinen. Ei ihme, että pikumies ihastui siihen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Jos onnistuu saamaan edullisia kankaita, niin perusvaatteille ei tule tosiaan paljoa hintaa. Lisäksi käyttämällä kankaat tarkkaan, tulee vähän hävikkiä. Toisaalta harmittaa, kun nämä ihanuudet jää pieniksi, mutta ainahan voi ommella uusia ;-)

   Poista
 4. Ihanat vaatteet pienelle miehelle! Minustakin on aina ilahduttavaa ommella omalle pojalle sellaisia vaatteita, joita hän toivoo. Lapsen ilo ja kiitokset ovat niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan meidän pojista ei ole ollut liiemmin nirso vaatteiden suhteen, joten kaikki ovat kelvanneet, joten kun toiveita tulee niin pakkohan ne on toteuttaa :-)

   Poista
 5. No onpa paljon ja ihania! Reipas ompelija siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Pikkumies nukkui 4 tunnin päikkärit, joten siinä ajassa ennetti hyvin ompelemaan :-)

   Poista