23.11.2012

Paperiinipallot

Sain pari vuotta sitten lahjaksi paperinarusta tehdyn pallon ja siitä saakka olen haaveillut niiden tekemisestä. Nyt niitä sitten on jo muutama - jouluvaloilla tehostettuna. Lisää on tarkoitus tehdä vielä ennen joulua.


Paperi(ini)narupallojen teko oli itse asiassa todella helppoa. Tarvitaan vain paperi(ini)narua, ilmapallo, tuorekelmua ja paperiliimaa. Puhalletun ilmapallon päälle kieputetaan kerros tai pari tuorekelmua; samalla muotoillen pallo pyöreäksi. Naru liotetaan liima-vesiseoksessa (1:2) ja kieputetaan pallon päälle. Oleellisinta on antaa pallon kunnolla kuivua useamman päivän, jotta liima on varmasti kuivunut. Tämän jälkeen ilmapallo puhkaistaan ja sisus ujutetaan sopivasta rakosesta pois. Sitten vaan jouluvalot sisään tai semmoisenaan koristeeksi.

Joku saattaa tässä vaiheessa ihmetellä, mitä eroa on paperi- ja paperiininarulla. No, paperinaru on sitä ohutta ja paperiininaru sitä leveämpää paperinarua.

1 kommentti:

  1. Ennenkuin kokeilen, voiko liiman sijasta käyttää liisteriä? Piñatan teossa käytin liisteriä mutta mietin että kuivuuko se liian kovaksi?

    VastaaPoista