27.9.2015

Yön kuningatar vai farkkuprinsessa?

Meillä oli kaverin kanssa lauantaina rintsikkalanit ;-) Ommeltiin yhdessä rintaliivejä ja pikkareita itselle koko päivä; siis oikeasti yhdeksän tuntia. Tai no, syötiin ja kahviteltiin me välillä, mutta kyllä ompelukoneetkin kävi kuumana ahkeraan.


Ensimmäiseksi ompelin Majapuun kruunutrikoosta rintaliivit ja kahdet pikkarit. Kangasta oli tunikan ompelun jäljiltä vain pikkupala, joten vähän piti kikkailla kuviokohdistusten ja kankaan riittämisen kanssa.


Housuihin kruunutrikoota riitti vain etumukseen, mutta kivat noistakin tuli. Olisin ommellut vielä kolmannetkin pikkarit, jos kangasta olisi ollut edes pikkuisen enemmän.


Kaveri tekin oman settinsä Jyväskylän kangaskaupan farkkutikoosta, ja niistä tuli niin upeat, että minun piti tehdä myös. Näitä toisia en ihan lauantain ainana saanut ommeltua loppuun, joten istuin tänään sunnuntainakin koneella viisi tuntia ;-)


Tätä farkkutrikoota oli riittävästi, joten tein näihin rintaliiveihin kolmet yhteensopivat housut - ja lupasin kaverillekin vielä yhdet pikkaritarpeet. Näiden ompelusten myötä loppui kaarituet ja ympäryskuminauha, joten luvassa on pakollinen tauko aluasvaatteiden ompelussa. No, onneksi tuli tilattua viikonvaihteen kankaiden yöstä lisää kankaita, niin on mitä ommella :-D

11 kommenttia:

 1. Hienoja, harmi että Hesan seuraava kurssi on täynnä enkä pääse opettelemaan näiden tekemistä. Laitoin itseni postituslistalle että jospa seuraavalle kurssille mahtuisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nuo kurssit on tosiaan harmittavan suosittuja. Ohjeet ja peruskaavat saa tuki netistä, mutta ensimmäisten ompelussa olisi varmasti hyötyä opastuksesta.

   Poista
 2. No on hauskan näköisiä molemmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Tämä alusvaateompelu on melko koukuttavaa ;-)

   Poista
 3. Toinen toistaan hienompia alusvaatteita näkyy syntyvän siellä päin :). Molemmat kuosit on hienoja alusvaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Yllättävän mukavaa puuhaa tuo alusvaateompelu.

   Poista
 4. Todella hienoja! Kuulostaa oikein mukavalta päivältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sovittiin jo seuraavista laneista. Jos vaikka ommeltaisiin jotain muutakin porukalla.

   Poista
 5. Ihania ,nuo farkut on hauskat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lisääkin olisi kivoja alusvaatekuoseja, mutta on pakko pitää taukoa ja tilata lisää tarvikkeita.

   Poista
 6. Hei, Uskomatttoman hienoja sinun työsi. Oletko miettinyt, että voisi olla joku nettivideokurssi ompelusta? Itse olisin kiinnostunut sellaisesta, jotta oikeat työasennot ja muut olisi mahdollista oppia, ja täällä maakunnassa asuvana Helsinkiin ei ole mahdollista tulla kursseille varsinkaan nyt covid-aikana ja muulloinkin melko haastavaa. En ole kyllä ennen tiennyt, että näin upeita alusvaatteita voi itse ommella.

  VastaaPoista