5.9.2015

Peittotalkoot jatkuu

Aloitimme kesän partioleirillä isoäidinneliöiden virkkaamisen tavoitteena virkata lahjoituksena Puumalan palvelutalon asukkaille mahdollisimman monta torkkupeittoa. Lahjoitimme leirin päätteksi jo kaksi leirillä valmiiksi saatua peittoa käyttäjilleen, mutta talkoot jatkuu. Lahjoituslankoja oli reilusti, joten viime viikot on kulunut peittoja virkatessa. Tänään aamutuimaan valmistui kolmas leirin jälkeen virkkaamani peitto. Vielä on lankoja ainakin yhteen peittoon.


Tähän ensimmäiseen peittoon oli osa paloista jo valmiina, sillä muutkin leiriläiset osallistuivat talkoisiin virkkaamalla erivärisiä paloja. Sommittelin sitten valmiista paloista sopivan väriyhdistelmän ja virkkasin lisää väri-ideaan sopivia paloja.


Tähän toiseen peittoon oli valmiina vain nuo neljä kirjavaa palaa ja niistä se sitten lähti: idea väriyhdistelmään. Tähänkin lipsahti muutama isompi neliö.


Viimeisimpänä nyt aamulla valmistunut peitto, johon laitoin kaikki loput valmiit riemunkirjavat neliöt. Lisäksi virkkasin noita yksivärisiä neliöitä, jotta lopputulos ei olisi ihan niin levoton ;-)

Kaikkiin peittoihin tein erilaisen reunan: ensimmäisessä on perinteinen nirkkoreuna, toisessa piparireuna ja kolmannessa vinoneliöreuna. Seuraavana haasteena on keksiä uudenlainen reuna seuraavaan peittoon. Kyllä, lankoja riittää vielä ainakin yhteen peittoon ;-) Täytyy myös pingottaa ja höyryttää nämä valmiit peitot, jotta näyttävät siistimmiltä luovutushetkellä. Viikonloppu tosin kuluu ihan toisenlaisissa merkeissä, mutta siitä lisää myöhemmin...

10 kommenttia:

 1. Upeita peittoja hyvään tarkoitukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noita on helppo a yllättävän nopea tehdä. Voi kyllä olla etten tämän urakan jälkeen vähään aikaan peittoja virkkaa; tulee yliannostus ;-)

   Poista
 2. Kivoja peittoja! Ihanaa hyväntekeväisyyttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teemme näitä talkoilla, joten tässä on vasta oma osuuteni ;-)

   Poista
 3. Kauniita peittoja! Kyllä menevät sitten hyvään tarkoitukseen. Ihailtavaa <3 Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! On kiva auttaa Puumalan vanhuksia, kun saimme jälleen tänäkin kesänä viettää kivan leiriviikon kunnan mailla.

   Poista
 4. Ihanan sävyiset ja kauniit peitot! Lämmittää niin kehoa kuin mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Aluksi lahjoituksena saadut langat näyttivät melko kamalille, mutta sopivina yhdistelminä niistäkin tulee näköjään ihan kivoja peittoja.

   Poista
 5. Kauniisti sommitellut värit. Hienoa toimintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Väkertäjä! Vielä on vähän talkoita jäljellä.

   Poista