21.11.2015

Unelias kolmevuotias

Tajusinpa juuri, että blogini täyttää tänään kokonaiset kolme vuotta. Ihan ei ole ollut tämä viimeisin vuosi yhtä tuottelias kuin pari edellistä, mutta ei sitä nyt ihan tyhjänpanttinakaan olla oltu. Toki viimeiset pari kuukautta on ollut hiljaisempaa, kun meinaa tuo päivätyö venyä iltoihin sekä viikonloppuihin ja siten häiritä kaikenlaista harrastustoimintaa ;-)

Onneksi olen ennättänyt muutaman "ompelulomaviikon" silti viettämään ompelukoneen äärellä ja tunikoita sekä pikkumiehen vaatteita on syntynyt ihan kiitettävästi.


Minusta on ompeluharrastuksen myötä tullut ihan totaalisesti tunikahullu, joten tunikoita ei voi koskaan olla liikaa. Perheen pikkumies puolestaan pitää kiivaalla kasvullaan huolen siitä, että uusia vaatteita tarvitaan muutaman kuukauden välein.

Uusi aluevaltaus ompeluksissa on tältä vuodelta alusvaatteiden, erityisesti rintaliivien ompelu. Kävin loppukesästä Make bra -kurssilla ja jäin koukkuun tuohonkin ;-) Toisaalta nyt ei enää tarvitse sovitella liivejä pukukopeissa, kun voi tarvittaessa ommella itse uudet. Ihania kuosejahan kangaskaupoissa ja tunikoiden ompelun jäljiltä myös omassa tilkkulaatikossa riittää.


Viime kesänä innostuin uudelleen myös nikkaroinnista, joten talonrakennuksesta yli jääneet lautakasat hupenee hyvin. Lisäksi olen tuunaillut myös mm. vanhoja ikkunanpokia ja tuoleja. Harmi, kun talvella on vähän haasteellisempaa sopia nikkaroimaan, joten voi olla että nikkarointi jatkuu vasta keväällä.


Pikku hiljaa pitäisi valmistautua taas jouluun, joten ehkä tässä ainakin jouluaskarteluja ennättää taas tekemään. Oma periaatteeni on aina ollut, että teen uutta ja tuunailen vanhaa vain tarpeeseen, joten kohta täytyy alkaa laittamaan vanhaa pois, jotta voi tehdä uusia juttuja tilalle :-)

Kaikessa kiireessä en ole ennättänyt miettimään mitään juhlallisuuksia blogin vuosipäiväksi, joten täytyy tässä loppuvuoden aikana kehitellä jotain. Jos vaikka saisi arvonnan taas pystyyn. Katsotaan nyt, miten tässä ennättää taas työnteolta muuta puuhailemaan. Tänään on ollut jo leppoisampi päivä ja ennätin pikkumiehen kanssa nauttimaan ensilumesta ... Lopputuloksena reilu metrinen lumiankka.


Hyvää viikonloppua kaikille blogini lukijoille!

8 kommenttia:

 1. Olen kaivannut sinua!! Ihania tunikoita ja muita vaatteita olet loihtinut ja sinulla se pysyy tuo vasarakin kädessä ja upeaa lopputulosta on syntynytkin. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä syksy on ollut jotenkin käsittämättömän kiireinen. Harmittaa, kun tuo työ häiritsee vapaa-aikaa ... Toiveissa on kuitenkin vähän rauhallisempi uusi vuosi :-)

   Poista
 2. Kyllä sie oot ahkera ompelemaan ja nikkaroimaan.
  Tykkään tunikoistasi niissä on just sitä jotakin.
  Niin ja onnea kolmivuotiaalle blogillesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä aika sitten kuluu nopeasti. Jurihan me vasta juhlittiin kaksivuotispäivää ...

   Poista
 3. Onnea kolme vuotiaalle blogille! Kaikkea ihanaa sinä olet tehnytkin. Mukavaa joulukuun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Hyvää joulunodotusta sinnekin!

   Poista
 4. Onnea kolmivuotiaalle :) Aina yhtä innolla odotan, mitä olet taas taikonut. Voi, mun pitää kyllä kanssa alkaa tekemään jossain vaiheessa noita tunikoita, koska ne on niin ihania. Hyvää joulunalusaikaa Leena tv Liisa

  VastaaPoista