4.1.2016

Blogin uusi ilme ja ruusukranssi

Ei meikäläinen ihan toimettomana ole ollut vaikka täällä blogissa onkin ollut luvattoman hiljaista. Syksyn rankka työrupeama veti meikäläisestä kaikki mehut kuiviin, joten blogi on saanut kärsiä tuosta eniten. Nyt alkaa joululoma tehdä tehtävänsä ja into blogikirjoitteluunkin alkaa jo palata. Ensitöikseni uudistin blogin ilmeen - täytyy sitä kait kerran vuodessa edes hieman uudistua ;-) Miltäs blogin ulkoasu näyttää? Tunnistaako vielä meikäläisen blogiksi?


Jouluksi tuli itselle ja äidille tehtyä uudet kranssit; ihan kuin kummallakaan ei noita olisi jo muutenkin tarpeeksi. No, piti testata muiden jo aiemmin suodatinpusseilla toteuttamaa ideaa. Itsellä ei tosin luonto antanut periksi ostaa uusia suodatinpusseja ihan vaan askartelua varten, joten käytin kierrätysmateriaalia. Kävin joulun alla Plantagenissa joulukukkaostoksilla ja siellä kukkia paketoidessa tuli idea: pakkauspaperit soveltuisi hienosti kranssin materiaaliksi, joten tuli siinä vaivihkaa paketoitua kukat hieman paksumminkin tuohon paperiin ;-)

Kranssin pohjan tein pahvirenkaasta, jota vahvistin kukkapaketin päällimmäisellä paksummalla pakkauspaperilla, sillä jossa on niitä kukkakaupan logoja. Tein yhdestä arkista patukan, jonka pyöräytin renkaan muotoon ja toisesta arkista leikkasin suikaleita, jotka sitten kiedoin renkaan ympärille. Vahvistin renkasta vielä rautalangalla, jotta koko komeus pysyy hyvin kasassa.


Tämän jälkeen taittelin ohuemmasta ruskehtavat "silkkipaperista" sopivan kokoisia moninkertaisia ruutuja ja leikkasin vapaalla kädellä ympyröitä. Laitoin kuusi ympyrää aina yhteen ruusuun, niittasin nitojalla keskeltä yhdellä niitillä ja ruttasin ympyrät kukan muotoon.


Tämän jälkeen liimasin kuumaliimalla valtavan määrän kukkia kranssipohjaan vieri viereen. Ruskehtavia paperiarkkeja taisi mennä 6-7 per kranssi.


Valmiiseen kranssiin sidoin vielä ison nauharusetin ohuella rautalangalla. Tarvikkeita olisi vielä yhteen tai kahteen kranssiin, mutta täytyy kehitellä siihen jotain muutakin ideaa.

No niin, nyt on blogihiljaisuus viimein katkaistu, joten toivotaan että jatkossa on enemmän aikaa myös kirjoitella tuotoksista tänne blogiikin. Näillä mietteillä toivotan vielä kaikille blogini lukijoille ja blogissa muuten vieraileville

Onnea vuodelle 2016!

12 kommenttia:

 1. Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Oikein onnekasta alkanutta vuotta.
  Kranssi on ihan mahtava,hieno idea käyttää muuta materiaalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy muistaa idea myös seuraavalla kukkien ostoskerralla ;-)

   Poista
 3. Kaunis kranssi ja hyvä ohjekin! Oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin.

  VastaaPoista
 4. Nonniin, talviunilta herätty, Hyvä! ;) Kiva kukka kuosi, mutta hetken kestää näköjään siihen tottua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muut menee talviunille ja meikäläinen herää ;-) Piti saada blogiiknin pirteämpää ilmettä ...

   Poista
 5. Kaunis uusi ilme blogilla! Todella raikas ja kivan värinen. Kranssi on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Jotain pirtsakkaa tarvitsee nyt tähän pimeään kaamosaikaan ;-)

   Poista