18.1.2016

Kierrätystoppeja

Vaatekaappia siivotessa poistin käytöstä monia vanhoja toppeja siksi, että ne ovat omituisesti lyhentyneet kaapissa. Topit sopivat kyllä päälle ja olisivat muuten ihan mieluisia, mutta toppien helmat peittää juuri ja juuri navan. Kivojahan nuokin voisi hellekesänä olla, mutta juuri nyt kaipaan hieman pidempiä paitoja. Tovin tuumailtuani päätin yhdistellä eri toppeja ja luoda muutaman pidemmän topin. Lopputuloksena syntyi kolme uutta toppia. Vähän nämä on ehkä vielä liian kesäisiä, mutta kesää kohtihan tässä mennään huimaa vauhtia.


Leikkasin kolme perustoppia (musta, vihreä ja valkoinen) vaakasuuntaan poikki, niistä tuli uusien toppien yläosat. Ensimmäiseen toppiin litin mustan yläosan ja kahden muun alaosat. Ompelin saumat ensin suoralla ompeleella ja tikkasin sauman peitetikkikoneella.


Seuraavaan toppiin, tai oikeastaan mekkoon, lisäsin suikaleen punaista sekä alaosaksi pitämättömän ja liian pitkän punapohjaisen trikoohameen. Loppustuloksena kiva kesämekko.


Kolmanteen yhdistelin useampaa väriä ja kapeampia raitoja. Tästä tuli myös oikein pirteä toppi. Kierrätyspaitoja jäi vielä monta, joten uutta ideaa odotellessa, pitää tehdä välillä jotain muuta.

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva idea ja niin hyvän värisiä toppeja! Mulla on vielä talvivaatteitakin ompelematta, ehkä sitten kesän lopussa saan kesävaatteet aikaiseksi :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, tavoitteena oli tehdä vähän talvisempia toppeja, mutta lopputulos ei aina ole suunnitelman mukainen :-)

      Poista