3.9.2016

Pikkumiehen huoneen uusi lamppu

Pidempään blogiani seuranneet tietävätkin jo, että eräs suurimmista intohimoistani on erilaisten lamppujen tuunaaminen. Viime vuosina on tullut tehtyä ja tuunattua monenlaisia lamppuja. Yksi on kuitenkin ollut jo pitkään to do -listalla ja kesäloman alkaessa pääsin vihdoinkin toteuttamaan pitkäaikaisen haaveeni.

Löysin pohjaksi kirpparilta parilla eurolla Ikean yksinkertaisen mustan lampunrungon. Muiden osien osalta jouduin käymään neuvotteluja perheen pikkumiehen kanssa, sillä kävin penkomassa hänen lelulaatikollaan :-)


Liimasin osin rikkinäisiä ja aiemmin käyttämättömiksi jääneitä leluja kuumaliimalla kiinni lampunrunkoon. Sopivien lelujen löytäminen olikin oma taiteenlaji, jotta ne asettuivat sopivasti limittäin.


Mukaan pääsi autoja, dinosauruksia, puuhelmiä, hampurilaisaterioista saatuja teemaleluja sekä Puuha-Peten Anni; Annista pikkumies ei olisi raaskinut millään luopua, mutta niitä oli meillä kuitenkin kaksin kappalein.


Seuraavaksi maalasin paikoilleen liimatut lelut mustalla mattasprayllä useampaan kertaan, jotta kaikki riemunkirjavat värit varmasti peittyivät. Ja valmista tuli: siinä se on uusi, valmis lamppu. Varjostimeksi vielä Clas Ohlsonilta muutamalla eurolla ostettu valkoinen varjostin ja pikkumiehen huone sai lisää valoa ;-)

 7 kommenttia:

 1. :) Mitähän pikkumies tuumasi nähdessään Annin ym. uudessa muodossaan? On kyllä hauska, ja tyylikäskin samalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä arvasit: pikkumiehen ensireaktio oli itku ja käsky ottaa maalit pois ;-) Tosin hetken kuluttua oli jo testaamassa miten lamppu toimii.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiito, niin minustakin ;-) Seuraavaan on jo idea hautumassa ...

   Poista
 3. Tää on hauska, kiitos idean jakamisesta :)

  VastaaPoista