3.2.2015

Vinoraitasukat

Sulo Vilén -syndrooma iski jälleen: piti ostaa uusia sukkalankoja, kun sai niin halvalla :-) Eksyin lauantaisella kauppareissulla alelankakorille ja mukaan tarttui Novitan Otava-lankaa.


Kyseessähän on 100% villalanka, jossa on 30% kierrätysvillaa. No, sukathan niistä piti ensin tehdä. Haaveissa on ollut vinoraitasukat, joissa varren joustinneule menee vinoon. Googlettelin niihin ohjetta ja löysin "vinosalmiakkisukan" ohjeen, joten pitihän tuota kokeilla. Samassa ohjeessa on vinoraita ja vino salmiakki ;-)


Vinoraita ja -salmiakki muodostuu neljästä kerroksesta ja kuvio on jaollinen kuudella: 1-4 krs: 2o, lk, 2o, 2o yhteen. Vaihda väri ja toista 1-4 krs. 
Jatka tähän tapaan vaihtaen aina väriä joka 5. krs. Tee kantapää normaalisti (itse teen sen 7 veljestä -langan vyötteen ohjeella) ja jatka vinoraitakuviota jalkapöydän päällä 4o, 2n neuloksena. Pohjapuoli tulee aina oikein -neuloksella.

Näistä sukista taisi tulla Jussi-sukat, kun kuvio ja väritys muistuttaa kovasti Jussi-paidan kuviointia ;-)

6 kommenttia:

 1. Otava tuntuu aika mukavalta lagalta, miten lie sitten kestävyys sukissa, kerrohan kuinka kestivät kulutusta. Tuo varren kuvio on tosi hauska, ja muistuttaa kyllä Jussi-paidan kuvioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse tehnyt sukat aina villalangasta, sillä olen allerginen akryylille. En voi itse neuloa muillekaan akryyliä sisältävästä langasta. Hyvin ovat kestäneet kulutusta; tai ainakin riittävästi, kun ei ole tarvinnut omatekemiä sukkia paikkailla - muiden tekemiä kylläkin ;-)

   Poista
 2. Tulipa hienot sukat ja todella erikoisen hieno kuvio. Muistuttavat todellkain Jussi-paidan kuvioita. terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Perheen pikkumies oli sitä mieltä, että hänelle myös. Täytynee siten tehdä vielä toiset, mutta lievästi pienemmät ;-)

   Poista
 3. Kiva sukkamalli! Yritän vältellä alekoreja ja kutoa vanhoja lankavarastoja ensin pois. Aleostosten ohittaminen ei ole helppoa, vaikka muuten en osta nykyisin mitään ylimääräistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein juuri inventaarion mun villalangoissa ja sain kaivelemalla kasaan vain yhden 35 litran muovilaatikollisen. Ei siis lainkaan paha tilanne. Toki minulla on ollut aina tapana neuloa tai virkata uusista langoista jotain, niin ei ole varastot päässeet kasvamaan. Kärsiis siis vielä tehdä heräteostoksia alessa, jos keksii heti mitä niistä tekee.

   Poista