31.1.2015

Vaihtuvuutta kangaskaappiin

Ennätin pitkästä aikaa kirpparille ja yllätyksekseni törmäsi vaaterekkiin, jossa oli myynnissä uusia trikoopaloja. Pakkohan niitä oli ostaa, kun niin edullisesti sai.


Saldona 4,5 metriä laatutrikoita ja hinta 30€. Omasta mielestäni hyvä ostos. Palat on täysleveitä ja 90 cm pitkiä, joten noista saa vaikka mitä. Ja jotta tasapaino kangaskaapissa säilyisi, niin pitihän sitä ommella taas jotain. Tilasin Pehemiän alesta taannoin palakankaita, joten tässä niistä ensimmäiset ompelukset.


Myyränvärisestä Sedimentti-joustocollegesta syntyi Jyväskylän kangaskaupasta ostetun mustan joustocollegen kanssa reisimittainen tunika, jonka hinoissa ja pääntiellä musta resori. Kaavana Onion 2035 ilman poikkisaumaa ja noin 20 cm lyhennettynä. Kangasta jäi vielä toinen metri jäljelle, joten katsotaan mitä siitä syntyy.


Myös Louhikko-luomutrikoo saapui meille myyränvärisenä ja siitä syntyi polvipituinen ja 3/4-hihallinen mekko. Kaavana tässäkin Onion 2035. Kauluksen kanttasin mustalla resorilla. Kankaasta jäi juuri sen kokoiset palat jäljelle, että sain niistä raglan-hihaisen Little Lamp -paidan (Ottobre 2/2012) pikkumiehelle koossa 104 cm, kun laitoin hihat yksivärisestä Kangastukusta ostamastani mustasta trikoosta.6 kommenttia:

 1. Oletpa saanut taas kauniita vaatteita aikaiseksi. Trikoo on siitä ihanaa, ettei tarvitse silittää. Minä vihaan silittämistä. Hyvät löydöt teit kirpparilta. terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Trikoo on myös mukava päällä, ei kiristä tai purista :-)

   Poista
 2. Upeat kirpparilöydöt, ja ompelukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparille jäi vielä monia "liian tyttömäisiä" kankaita.

   Poista
 3. Missäs kirpparilla sitä on käyty? Liian tyttömäiset voisivat sopia meille ;) Taas niin hienoja vaatteita olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torstaina kävin Kirpparilla (.fi). Sinne jäi vielä Hello Kittyä ym. Rekki oli noin ulko-oven kohdalla ihan viimeinen rekki takaseinän puolella. Myyntipaikan numeronkin saisi toki noista hintalapuista ...

   Poista