16.1.2015

Baskeri ja tuubihuivi

Joululahjavirkkailuista jäi jäljelle reilu kerä Novitan 7 veljestä Polkka-lankaa, joten pitihän sitä nyt tehdä itsellekin parhaan värinen Salomoninsolmuhuivi, kun edellinen meni joululahjaksi. Lanka riitti myös baskeriin, joten nyt tarkenee talvimyräköissä. Tiedän, kuvat on huonoja, mutta kun aina on niin pimeätä, ettei kunnon kuvia saa. Pitäisi viedä meidän järjestelmäkamera viimein huoltoon, kun pikkumies sai sen taannoin niin sekaisin ettei se inahdakaan ...


Huivi on samanlainen kuin aiemmin tekemäni, mutta tällä kertaa yhdistin huivin kierteelle, joten se asettuu hyvin myös hartiahuiviksi. Huivin leveys on noin 40 cm ja pituus 160 cm. Solmuja taisi leveyssuunnassa olla 43.

Baskerissa sovelsi aiemmin tekemäni Tsu-pipon korinpohjakuviota. Lisäsin vain silmukoita päälaella tasaisesti siten, että lopulta kuviossa oli 12+12 silmukkaa. Nämä jaoin ensimmäisen mallikerran jälkeen kahtia ja jatkoin kuviota 6+6 silmukalla. Yhteensä kuuden mallikerran jälkeen vaihdoin virkkuukoukun pyöröpuikkoihin ja poimin silmukat (90 silmukkaa) takareunasta puikolle. Ensimmäisellä neulekerroksella kavensin kolmasosan silmukoista neulomalla joka kolmannen ja neljännen silmukan yhteen. Baskerin reunaan neuloin suljettuna 2o2n -joustinneuleena 20 kerrosta, jonka jälkeen päättelin silmukat. Lopusta langasta tein vielä tupsun baskerin päälaelle. 

Kerrankin omasta sovelluspäähineestä tuli kerralla sopiva ilman purkamisia ;-) Tätä settiä tulee varmasti pidettyä ahkerasti.

4 kommenttia:

 1. Upea setti.Mielenkiintoinen malli tuossa baskerissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aloitin työn tosiaan päälaelta virkkaamalla Tsu-pipon ohjeella, mutta koska halusin badkerimallisen, niin tein silmukanlisäyksiä enemmän. Sitten tuli mieleen, että virkkaamalla en saa tuosta alareunasta joustavaa, joten vaihdoin neulepuikkoihin ja joustinneuleeseen. Lievästi säätäen, mutta lopputuloksesta tuli mieluinen.

   Poista
 2. Kauniita. Itse toivoisin löytäväni jostain tuollaisen huivin mustavalkoisena. Itse en ole enää ollut vuosiin innostunut kutomisesta. Aikoinaan kudoin todella paljon neulepuseroita ja mekkoja ja sitten tuli "mitta" täyteen. Pitäisi varmaan alkaa uudelleen kutomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo huivi on tehty virkkaamalla ja malli on itse asiassa todella helppo, joten kannattaa kokeilla.

   Poista