27.1.2015

Isän poika

Meille syntyi perheenlisäystä ;-)


Meidän pöllöperheeseen syntyi poika, isän poika. Äidistä ei ole vielä havaintoa, mutta eiköhän pojalle äitikin pian ilmaannu. Ei kait poikia maailmaan synny noin vain ilman äitejä - eihän?


Isän poika tämä kuitenkin selvästi on, ihan kuin meidän pikkumieskin tällä hetkellä. Isi sitä, isi tätä, isi, isi isi ;-) Meillä on isommat kaikki olleet niin totaalisesti äidin poikia, vieläkin, että isä on jopa vähän häkeltynyt tästä pikkumieheltä saamastaan ylitsepursuavasta huomiosta. Kun tähän yhdistetään herkeämätön, pesusienen lailla kaiken näkemänsä ja kuulemansa imevä mallista oppiminen, niin isä saa olla tarkkana tekemisistään ja sanomisistaan. 

Pientä edistystä on myös pikkumiehen biologian osaamisessa: pöllöisä oli hänen mielestä "tonttu", mutta pieni pöllöpoika on jo "lintu". Lajituntemus siis kehittyy. Pöllö ei tosin tunnut tarttuvan sanavarastoon niin helposti kuin muut sanat.

Pieni poikapöllö syntyi musta-valkoisen ja vaaleanruskean Novitan Nalle-langan jämistä. Korkeutta pojalla on noin 20 cm ja leveyttä noin 10 cm.

2 kommenttia:

  1. Hauska pikkumiekkonen tuo pöllö :). Itsekin mietin tuollaisten ihanien korvatupsujen laittoa omaan pöllöön, mutta ajattelin, jotta kiinnostaisivat perheen kissoja liikaa, kun lapsille lähinnä tehty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Näitä taitaa meille syntyä vielä lisääkin; ainakin pikkupöllön äiti on vielä hukassa ...

      Poista