22.1.2015

Kehyskukkaropihdit

Olen nyt tehnyt pari kehyskukkaroa ja ongelmaksi on muodostunut sopivien työkalujen puute. Nettikaupoissa myydään ihan tähän tarkoitukseen kehyspihtejä, mutta niiden tosi suolainen hinta (60-80€) ei oikein houkuttanut. Niinpä kävin tänään Motonetissa ostoksilla.


Motonetissa oli varmaan sadat erilaiset pihdit, mutta ei juuri sellaisia kuin kuvittelin. Ostin kuitenkin tällaiset 18 cm pitkät ja kevyet (pienimmät) siirtoleukapihdit, joissa oli reilu kolo tuossa leukojen välissä. Näitä oli tasaleukaisiakin, mutta kuvittelin tuon kokon sopivan paremmin kehyksen litistämiseen; kehyksen selkä jää juuri tuohon leukojen koloon. Pihtejä oli myös halvempia (alkaen 4.90€), mutta he oli minusta turhan järeitä tähän puuhaan. Nämä maksoi 19.90€ ja soveltuvat varmasti moneen muuhunkin hommaan.

Koska pihdeissä ei ollut mitään leukojen pehmukkeita valmiina, kieputin leukoihin useamman kierroksen paksua muoviteippiä, mitä nyt sattui kaapista löytymään; vähän sähköteipin oloista ja venyvää tuo oli. Ja eikun kokeilemaan!

Ensimmäinen kokeilukin on tehty: litistin eilen valmiiksi saadun farkkupussukan kehyksen. Täytyy sanoa, että nuo leuat on kuin tehty tähän hommaan. Isommat pihdit olisi olleet liian isot. Nyt on siis työkaluongelma ratkaistu, joten seuraavaksi suunnittelemaan uusia pussukoita ;-)

8 kommenttia:

 1. Oon varmaan kauheen epänaisellinen, mutta työkalujen ostaminen on kivaa, voittaa vaatteiden ostamisen mennen tullen, eikä tartte sovittaa. Oot ihan ammattilaisen pihdit ostanu, merkkituotteen, varo ettei miesväki lainaile :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä minäkin työkaluja ostelen. Tänäänkin olin melkein kuin junnu karkkikaupassa tuolla pihtihyllyllä ;-) Olen ostellut omia sitä mukaan kun olen enemmän tarvinnut, kun miesväen työkalut tuppaa aina olemaan hukassa tai menossa juuri silloin, kun itse niitä tarvitsisin. Niin ja isä on opettanut, että kannattaa heti ostaa kunnon työkalut, niin kestää. Meillä on vieläkin käytössä vuonna -89 ostamani Stanleyn ruuvvimeisselit, kun ei olla saatu niitä pilalle ;-)

   Poista
 2. Hienoa, kun löysit hyvät pihdit. Mie oon ollu ammatikseni työkalujen parissa ja tiijän kymmeniä, kenties satoja kaluja ja mitä niil tehhään. harmittaa vieläki, ku en ole saanut hyödyntää oppimiani tietoja, oli mielenkiintoista hommaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pihdit on varmasti käyttökelpoiset moneen muuhunkin hommaan, joten sillä päädyin noihin. Aina vain ei meinaa löytyä omaan ideaan sopivia välineitä ja näillä on kaikilla vielä niin mystiset nimet, että sanasto google-hauissa on lievästi sanottuna hukassa ;-)

   Poista
 3. Motonetista löytyy vaikka mitä, nuo pihdit näyttää tosi käteviltä just tuohon kehysten laittoon.

  VastaaPoista
 4. Hyvä Leena! Jollei löydy mieleisiä työkaluja, niin ne tuunataan sopiviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tällaistahan tämä värkkäily usein on - varsinkin kun ei raaski kaikesta maksaa ihan älytöntä hintaa.

   Poista