20.1.2015

Ensimmäinen kehyskukkaro

No niin, nyt se on sitten tehty: ensimmäinen kehyskukkaro ja vielä karkkipapereista. Olisin toki voinut aloittaa helpomminkin, mutta tässä yhdistyi kaksi to do -listalla ollutta työtä, joten pakkohan tätä oli kokeilla.


Sain vihdoin ja viimein tilattua näitä kehyskukkaroiden kehyksiä sekä kristallimuovia Ompelijanmaailmasta, joten otin ensimmäisen heti testattavaksi kun joulukarkkien paperitkin tuli säästettyä pussukoita varten.

Silitin ensin joulusuklaiden käärepaperit silitysraudalla leivinpaperin välissä suoremmiksi; ei noita ihan suoraksi saanut, mutta ihan hyvä silti ensimmäiseksi kokeiluksi. Tämän jälkeen silitin käärepaperit kaksipuoleisen tukikankaan avulla vuorikankaaseen (puuvilla). Varmistin kiinnityksen vielä muutamalla ompeleella. Tämän jälkeen leikkasin karkkipaperikankaan ja kristallimuovin yläreunan kehyksen muotoon ja alareunan summassa muotoonsa. Seuraavaksi ompelin pussukan kaikki osat yhteen; kristallimuovit välissä ja vuorikangas päällä. 

Pussukan kääntö oikeinpäin oli lievästi haasteellista, mutta onnistui kuitenkin. Lopuksi liimasin yläreunat puoli kerrallaan Pattex 100% -liimalla kehykseen kiinni. Liimauksen tukena käytin pyykkipoikia. Kun liimaus oli kunnolla kuivunut puristin vielä kehyksen reunat kiinni pihdeillä. Suosittelen kunnon pehmustettuja pihtejä, sillä itse kokeilin monenlaisia irtonaisia pehmukkeita Lego-kumirenkaista nahkaan, mutta silti onnistuin saamaan kehykseen muutaman naarmun.

Ei tästä nyt heti vielä priimaa tullut, mutta kelpaa silti harjoituskappaleena käyttöönkin. Täytyy seuraavaksi kokeilla kangaspussukoita, jos niiden kanssa tuon kehyksen kiinnittämisen harjoittelu olisi helpompaa. Aivan, tilasin kerralla useampia ja erikokoisia kehyksiä, joten lisää on luvassa ;-)

8 kommenttia:

 1. Upea pussukka.Geishan paperit antaa siihen jotenkin juhlallisen säväyksen.
  Valmistus kuulostaa just niin hankalalta kuin olen kuvitellutkin, joten taidan vaan ihailla siun tekemisiä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testailin itsekin vasta toteutusta ja ihan ei vielä mennyt niin kuin Strömsössä, mutta tekemällä sitä oppii. Vähän on tuo pussukan muoto vielä hakusessa ainakin tähän kristallimuoviseen, sillä tuo muovi on niin jäykkää. Täytyy tosiaan seuraavaa kokeilla ihan kankaasta. Rohkeasti vain kokeilemaan ;-)

   Poista
 2. Oi, miten herkullisen näköinen pussukka! Itse haluaisin kokeilla noiden tekemistä myös (tosin ihan kankaasta). Pitäisi varmaan perehtyä aiheeseen paremmin, sopivaa kangastakin olisi kaapissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse aloitin vaikeamman kautta, joten täytyy palata perusteisiin ja kokeilla seuraavaa ihan kankaasta.

   Poista
 3. Upea pussukka tuli. Tuota olisi todellakin kiva kokeilla :) terv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ensimmäisen kokeilu arvelutti eniten, mutta koekappaleen jälkeen tietää nyt jo perusjutut ja voi säätää kokonaisuutta. Kannattaa kokeilla ;-)

   Poista
 4. Hieno pussukka! Ihailen, kun joku jaksaa näpertää tuollaisia kauniita asioita. :)

  Ps. Lisäsin sinut lukulistalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elsa ja tervetuloa joukkoon ;-) Tuolla on seuraava näpertely jo kuivumassa. Katsotaan mitä siitä tulee ...

   Poista