19.10.2015

Ompeluloma - pikkumiehen toiveiden täyttämistä

Perheen pikkumies löysi ompelulomalla kangaspinosta tannoin ostamani kaivinkonetrikoon (ainakin Jyväskylän kangaskauppa myy tätä). Ajatuksenani oli tehdä siitä t-paitoja ensi kesäksi, mutta suunnitelma aikaistui ;-) Pikkumies mallasi kovasti tuota kangasta päälleen ja harmistui, kun ei se pysynyt päällä sellaisenaan. Pakkohan siitä oli ommella ne t-paidat jo nyt. Tai no, ompelin kaksi t-paitaa ja kangasta jäi vielä kahteen paitaan.


Toisen paidan tein kokonaan kaivinkonetrikoosta ja pääntien kanttasin oranssilla resorilla. Tämä paita on nyt sitten ollut pikkumiehellä päällä jo kolme päivää, eikä pois saa ottaa. Päälle ei voi laittaa edes pitkähihaista paitaa, kun kuva ei sitten näy ;-D Onneksi tein heti toisenkin kaivinkonepaidan, niin saan tuon ensimmäisen välillä pesuun. Tähän toiseen ompelin selkämyksen ja hihat Eurokankaan palalaarista löytyneestä keltaisesta trikoosta.


Pikkumies on ihastunut myös Angry birds -kalsareihin, jotka ompelin jo viime talvena. Jotta nekin pääsisi välillä pesuun ilman suurempia itkuja, niin ompelin tietenkin niitä lisää kun kangasta oli vielä jäljellä. Mallina hyväksi havaittu Pitkä Jussi (OB 6/2010) ihan oikealla sepaluksella.


Onneksi pikkumies on tykästynyt sellaisiin vaatteisiin, joita tämä kiltti äiti ompelee nopsasti lisää ;-) Perheen teini tykästyi samanikäisenä pikkupoikana Puuha-Pete -paitoihin, joten ostin niitä silloin kerralla viisi, niin sai pojan puettua aamuisin ilman suurempia itkuja, kun oli aina Puuha-Pete -paita päällepuettavaksi.

8 kommenttia:

 1. Kiva, että voi itse ommella lapsilleen mieluisa vaatteita ja niistä kuvioista, joista he tykkäävät. Iloisen värisiä vaatteita. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei vaatteet lopu koskaan lapsiltakaan, kun aina voi ommella lisää ;-) Lapsille on tullut ihania, toinen toistaa kivempia kuoseja. Tosin perheen junnu tilasi juuri yksivärisiä t-paitoja ...

   Poista
 2. Tosi hauskoja nuo lasten kankaat ja niistä tehdyt vaatteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, alkaa olla jo runsaudenpula ihanista kuoseista.

   Poista
 3. Lasten toiveiden täyttäminen on palkitsevaa itsellekin. Kyllä pienen miehen nyt kelpaa kaivuripaidoissa kulkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mitään muita paitoja ei enää haluttaisi edes pukea. Pitää ehkä ommella se loppukangaskin paidoiksi ;-)

   Poista
 4. Meillä tyttö ihastui samoihin kaivureihin ja paitaa pitää yhtenään päällä!
  Lasten toiveita vaatteista onkin mukava toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täällä on jo loputkin kankaasta leikattuna ja saldotaisi olla 7 kaivuripaitaa; siis kangasta oli 60 tai 70 cm. Aika hyvin leikelty ;-)

   Poista