17.10.2015

Ompeluloma - osa collegepukuja

Ompeluloma on jatkunut niin tuottoisissa merkeissä, etten ole ennättänyt valmiita ompeluksia kuvaamaan ja raportoimaan tänne blogiin. Nyt pitää korjata tilanne ja päivittää  kuulumisia.

Ompeluloma tuli kyllä monessakin mielessä tarpeeseen: hektiseen ja työntäyteiseen arkeen tuli kaivattu tauko, vaikka ei täällä kyllä yhtään jouten olla oltu; ompelukone on laulanut melkein yötä päivää ;-) Parina iltana on mennyt vähän pidempään, kun on hullun kiilto silmissä ajattelut ompelevansa  vielä tämän yhden vaatteen valmiiksi. No, nyt on perheen pikkumiehellä taas lämmintä ylle viileneviin hoitopäiviin.

Kangaskaappiin on kertynyt monia toinen toistaan ihanempia kuoseja ja pikkumiehen vaatekaapin uudistaminen alkoi collegepuvuista. Saldona seitsemän collegepukua ja yksi ekstrahuppari. Testailin eri kaavoja, kun piti taas piirtää uusia aiempaa isompia kaavoja - pikkumies kasvaa huimaa vauhtia. Alkaa pikkumies olla jo kolmevuotiaan kokoinen, vaikka synttäripäivä onkin vasta huhtikuussa.


Testasin ensimmäisenä Reindeer Herder -kaavaa (OB 6/2014, koko 110 cm) perheen juniorin collegepaidoista jääneistä tilkuista. Paidasta tuli muuten kiva, mutta tuo malli on aivan liian leveä meidän hoikalle pojalle. Testasin samaan settiin Relaxed Fit -housun (OB 1/2014, koko 104) kaavaa korotetulla vyötäröllä, jolloin lopputulos on vähän haaremihousun mallinen. Housuista tuli kivat ja ne on pikkumiehellä nyt jo kolmatta päivää yötä päivää päällä, kun on pojankin mielestä niin kivat ;-) Tuo oranssi kangas onkin Jyväskylän kangaskaupan talvitrikoota, joten ihanaahan se onkin päällä. Muut kankaat on ostettu vuosi sitten Hyvinkän Kangastukusta.


Toisena pääsi käsittelyyn vihreät Herrasmiehet-joustocollege sekä Verkko-joustocollege. Nämä molemmat on vanhoja Käpysen kuoseja, mutta jomman kumman ostin jostain muualta, kun se ennätti jo poistua Käpysen valikoimista. Aikani kun noita etsin ja odottelin, niin molemmat kuosit tuli viimein samaan aikaan myyntiin ja vielä tarjoukseen. Tein sitten kerralla kaksi yhteensopivaa settiä, niin on helpompi aamuisin löytää parit vaatekaapista ;-)


Housut on molemmissa em. Relaxed Fit, mutta paitoihin testailin vielä muita kaavoja. Huputon malli on Little Lamb (OB 4/2012, koko 110) ja hupullinen Crocodile (OB 1/2015, koko 104). Ensin mainittu olisi muuten ihan ok, mutta tuo kaulus on aika väljä. Hupparin mallli on todella hyvä, joten se valikoitui myös seuraavien paitojen kaavaksi. Yksiväriset kankaat on housuissa harmaata joustcollegea (kokoharmaat) ja toisissa lahje harmaata talvitrikoota.


Kolmantena leikkelin Ainolan skeittikuosin, jolle pariksi valikoitui - yllätys, yllätys - Jyväskylän kangaskaupan harmaa talvitrikoo sekä musta joustocollege. Tuo talvitrikoo on sitten aivan ihana kangas: ihanan pehmeä ja harjattu nurjalta, mutta päältä trikoon oloinen.


Seittikuosin leikkelin kokonaan; jäljelle ei jäänyt yhtään kokonaista skeittaajahahmoa ;-) Hyvin riitti 70 cm kahteen collegepukuun, kun lisäsi mukaan vähän muita yksivärisiä kankaista. Huppareissa on molemmissa mallina tuo Crocodile ja housuissa Relaxed Fit.


Seuraavana ompein Tyyne-Esterin pandakuosista collegepaidat Crocodile-kaavalla ilman huppua. Yksiväristet on Jyväskylän kangaskaupan joustocollegea. Myös resorit on samasta kaupasta.


On muuten kätevää, kun on noin hyvä kangaskauppa kotinurkilla, niin voi käydä hakemassa täydennystä myös kesken ompelusten; resorit loppui kesken ja niitä hakiessa tarttui mukaan vähän muutakin ...


Viimeisenä piti mallata vielä hupparia Kankaiden yönä heräteostoksena tilatusta Aarresaari-joustocollegesta; vai mikähän tuon kuosin nimi oli? En edes muista, mistä sen tilasin ;-D No, tuohon yhdistyi mustavaloinen ruututrikoo, jonka ostin taannoin kirpparilta. Aika kiva tuli tästäkin.

Jokohan perheen pikkumies pärjäisi näillä aikakin alkutalven? Joululomalla ennättää viimeistään sitten taas ompelemaan lisää, kun tämä syksyn ompeluloma lähenee uhkaavsti loppuaan. No, on tässä vielä tarkoitus ommella tälläkin viikolla vaikka mitä, mutta niistä myöhemmin lisää.

2 kommenttia:

  1. Mahtavat vaatteet pienelle miehelle! Kyllä tuollaisen kangaskaupan omillekin nurkille kelpuuttaisin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Olen itse vähän tällainen "tuuriompelija", joten on hyvä kun innostuessaja idean saadessaan saa helposti tarvikkeisiin täydennystä.

      Poista