18.10.2015

Ompeluloma - osa lisää tunikoita

Ei tunikoita voi koskaan olla liikaa - eihän? Ei minulla vielä ole edes vuoden jokaiselle viikolle omaa, joten vielä voi ommella lisää ;-D Minkä sille mahtaa, että aina tulee luovia ideoita ja toinen toistaan kiehtovampia kuoseja. Toisaalta olen tunikahullu ja pidän tunikoita päivittäin, joten kyllä niitä käytetäänkin ahkerasti. Alkuviikon tunikaompeluksia piti täydentää siis vielä kolmella tunikalla; tai oikeastaan tunikamekolla.


Ensimmäiseen idea lähti aiemmasta pandatunikasta yhdistettynä uuteen taskumalliin. Harmaa trikoo olisi ollut yksivärisenä liian pliisu, joten Selian norpan kuvan turkoosi pääsi raitojen muodossa mukaan. Mallina on aiemmassakin taskutunikassa käyttämäni muunnos Onion 2035-kaavasta.


Tikkasin koristetikkaukset teemaan sopivasti kalanruototikillä ;-) Tästä tuli omasta mielestä upea! Tulee varmasti olemaan yksi alkavan talven lempitunikoista.


Toisena piti ommella jo joulumekko; tällä kertaa punainen nappikuosinen mekko. Malli on yksinkertainen suora malli, mutta ei kait sitä kimurantimpaa joulumekkoa tarvita.Tämä kuosi on marinoitunut kaapissa jo tovin, mutta nyt tuli idea joulumekosta ja kuosi päätyi leikkuupydälle.


Edellistä leikatessa tuli mieleen toinen kangaskaapissa jo tovin mainoitunut kuosi: ruskea perhosneulos. Ostin tämän jo viime talvena, mutta alkuperäinen ostohetkellä mielessä ollut neuletakki-idea ei enää houkuttanutkaan, joten kangas jäi odottamaan uutta ideaa. Nyt se sitten tuli: talvimekko.


Neulosta oli niin reilusti, että leikkasin lopusta vielä tuubihuivin, jonka vuorasin luonnonvalkoisella viskoositrikoolla. Näin tuubista ei tullut liian paksu ja se rypyttyy kaulalle paremmin.


Käytin muuten tuota viskoositrikoota myös kaula-aukon kanttauksessa.


Jahas, saapa nähdä vieläkö tulee muita hyviä tunika-/mekkoideoita ;-D Kankaita ainakin riittää ...

8 kommenttia:

 1. Voi kun osais ommella, kateellisena katselen näitä ihania tunikoitasi, tuo norppatunika on kyllä ihan huippu upee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ompelu niin vaikeaa ole; siitä vain itsekin kokeilemaan ;-) Norppatunikasta tuli kyllä taas yksi omista lempitunikoistakin.

   Poista
 2. Voi Leena sua :) Alahan myymään näitä ihanuuksia. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, menee liian vaikeaksi ja monimutkaiseksi, kun kaikki myynnit pitäisi ilmoittaa verottajalle ...

   Poista
 3. Uskomaton ompelu tahti sulla! Kivan näköisiä tunikoita, niitä ei kyllä koskaan voi olla liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla olikin taas ompeluloma ;-) Saa nähdä, milloin ennättää taasenemmän ompelemaan; ennättääkö ennen joululomaa - toivottavasti!

   Poista
 4. Sinulta löytyy ihania kankaita, jotka on taas taipuneet kauniiksi tunikoiksi! Viikon ompeluloma olisi kyllä ihan superia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulee ostettua usein tarjouksesta kankaita vaikken vielä tiedäkään mitä niistä tekisi. Hetken niitä kaapissa sitten marinoitua tuleekin idea ja pääsee heti ompelemaan. Näistäkin kankaista osa on tosiaan ostettu jo viime talvena ...

   Poista