19.11.2013

Sydänkirja

Näin netissä kuvan tällaisesta kirjasta, jonka sivut oli taiteltu sydämen muotoon. Löysin kierrätyskaupasta eilen tähän sopivia kirjoja: punainen kansi ja kirjan nimessä sydän tai rakkaus ;-) Kirjoja myytiin 10 senttiä kappale, joten ostin useamman kirjan harjoittaluvaraksi. Tässä on itse asiassa toinen versio; ensimmäisestä ei tullut ihan niin siisti kuin halusin, mutta ihan hyvä ensimmäiseksi - ja ilman ohjetta tehdyksi ... Ensimmäisen kappaleen myötä opin tekniikan; mm. sen että taitoksen pitää osua kerralla kohdalleen tai muutoin paperi pehmenee liikaa eikä asetu kunnolla haluttuun kohtaan. Lopuksi rusetti pitämään kirja sopivasti auki.


Tämmöisiä oli muuten netissä myynnissä 30-40 €:lla. Pitäisikö rueta tekemään tienestiä  ;-)

Laitetaanpa tännekin hieman koordinaatteja tällaisen tekemiseen:

Merkkasin ensin taitoksella kirjan keskikohdan (sydämen yläreunan keskikohta sekä alareunan keskikohta) ja sitten reunat (ylä- ja alareuna) sopivalle kohdalle sekä yläreunan pulleimmat kohdat (kuinka korkea sydämestä tulee). Tämän jälkeen taittelin alareunan kansista keskelle päin sekä yläreunan kansista pulleimpaan kohtaan ja keskeltä pulleimpaan kohtaan - seuraava taitos aina edellistä hivenen alemmas tai ylemmäs tarpeen mukaan. Keskellä olevan pienemmän sydämen saa taittelemalla vielä lisää joka toisen sivun yläreunasta ja joka toisen alareunasta, jolloin keskelle muodostuu sydämenmuotoinen "upotus". 

Ensimmäinen kirja meni itselläkin harjoitellessa, kun en löytänyt tarkempaa ohjetta, joten ei kannata aloittaa siitä parhaasta kirjasta ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti