30.6.2015

Rippijuhlia ja räksänmansikoita

Viime viikko kului sujuvasti kotia puunatessa ja leipoessa, sillä meillä oli sunnuntaina perheen teinin rippijuhlat. Toki täytyy myöntää, että suurin aika kului työhuoneen siivouksessa, kun se oli aika sekaisin pikkumiehen ja ompelusten jäljiltä. Ei huonetta nyt muuten juhlien takia olisi tarvinnut siivota, mutta saimme juuri viikko sitten veljeni kautta työhuoneeseen käytetyn Ikean Expedit-hyllyn ilmaiseksi ja se olisi pitänyt jemmata jonnekin muualle juhlien tieltä. Näin ollen huone piti raivata tyhjäksi, jotta lattialla ollut iso matto saatiin pois tulevan hyllyn alta. Olisihan sitä voinut tietysti vain heittää tavarat sisään ja vetää oven perässä kiinni, mutta päädyin kuitenkin järjestämään huoneen kuntoon kerralla.


Nyt alkaa työhuoneessa olemaan riittävästi säilytystilaa ja koko kalustus on maksanut kokonaiset 35€ Iskun hyllyineen, Martelan pöytineen ja työtuoleineen. Uudistetun ompelutilan ensimmäisenä ompeluksena syntyi pikasurautuksena uusi mekko rippijuhliin. Materiaalina on tovin kangaskaapissa marinoitu mustavalkoinen ruusukuvioinen viskoositrikoo. En enää muista mistä tuon kankaan jo viime syksynä tilasin. Malliksi valikoitui siivouksen yhteydessä löytyneestä vuoden 1996 Moda-lehdestä (1/96) bongattu hihattoman leningin kaava. Vähän piti kaavasta ottaa vyötäröltä sisään ettei näyttänyt ihan niin teltalta lopputulos. Muuten ihan hyvä malli.


Tähän mekkoon piti myös helmaa vähän kaavasta kaventaa, sillä kangas ei olisi muuten riittänyt. Samalla kaavalla on tulossa myös toinen mekko tuleviin kavereiden kesähäihin, mutta siitä lisää myöhemmin.


Perheen miesväen juhlavalmisteluista tuli napattua oheinen valloittava kuva vaaterivistöstä roikkumassa vaatehuoneen seinällä odottaen juhlijoita.

Juhlat sujuivat leppoisasti herkutellen ja kuulumisia lähisukulaisten kanssa vaihtaen. Syömiset ja leipomukset onnistuivat paremmin kun hyvin ja kaikki näytti maistuvan todella hyvin. Laitan noista vielä myöhemmin tarkempia tietoja - tosin valokuvat unohtui ottaa, kun oli sen verran hektistä juhliin valmistautuminen ;-)

Tänään ollaan sitten rentouduttu oikein kunnolla. Me roudattiin pikkumiehen kanssa pehmustettu penkki pihalle ja seurattiin koko päivä naapurin sedän traktoritouhuja, kaivinkonehommia sekä toisen naapurin nurmikon trimmailuja. On se vaan kumma, miten kaikenlaiset koneet ja pärinävehkeet noita pikkupoikia kiinnostaa aina. No, mikäs kiire tässä lomalaisena on mihinkään ...

Ai niin, meinasi ihan unohtua: saatiin me tänään sen verran aikaan, että uunituore mansikkamaa sai räksänmansikat eli punaiseksi maalatut pikkukivet, jotta räksät nokkisi nyt vielä niitä ja jättäisi kohta kypsyvät mansikat rauhaan.11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Juu Nelli, oli ihan pakko ottaa tuosta kuva, kun sattuivat vielä kokojärjestykseen ;-)

   Poista
 2. Tosi hauska tuo miesväen paitarivi, ja siun mekkosi on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isompi urakka vaatetta tuo miesväki kuin itsensä ;-)

   Poista
 3. Onpa upea tuo sinun ompeluhuoneesi ja siisti! Jälleen kerran upea mekko ja niin kesäinen :) Noita räksien mansikoita myös meillä, mutta tuntuu niille maistuvan myös ihan oikeatkin mansikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, blogissani odottaa sinua haaste :)

   Poista
  2. Kiitos Liisa! Tavoitteena olisi nyt kiltisti siivota paikat ompelusten jäljiltä, kun on kaikki toistaiseksi vielä järjestyksessä. Kuvittelin, että meillä räksät nyppii mansikan raskileita, mutta ne onkin varikset. Olivat taas tänään käyneet nokkimassa noita kiviä. Saas nähdä auttaako.

   Poista
 4. Ompeluhuoneesi kyllä näyttää toimivalta! Ihanan mekon ompelit, miesten paitarivistö on hauska :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tänään vielä ostamassa muutaman hyllyihin sopivan säilytyslaatikon, niin saan vielä lisää tavaroita piiloon ompelupölyltä ;-)

   Poista
 5. Mukavia käyttövaatteita - ja huippuhyvä idea; räksämansikat -> toteutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää kaikkea kokeilla mansikkasadon pelastamiseksi. Voisihan sitä räksäverkotkin virittää, mutta kokeillaa nyt ensin näitä lempeämpiä vaihtoehtoja ;-)

   Poista