2.6.2015

Kesäyökäri

Täytyy todeta ihan ensimmäisenä, että jo on ollut taas kiirettä. En ole tänne blogiinkaan ennättänyt pitkään aikaan. Kevätkiireitä on riittänyt niin töissä kuin kotona pihamaalla. Nyt alkaa kesäkukat olla istutettu: päädyin tänä vuonna sybresseihin, hortensioihin, tähtisilmiin ja muratteihin. Myös kasvihuone on saanut uudet asukit: tomaattia, paprikaa ja yrttejä. Niin ja meistä tuli myös mansikkatilallisia ;-) Täytyy jossain välissä ottaa noista vielä kuviakin näytille. Tällä kertaa varsinainen jutunaihe on kuitenkin pikkumiehen yökäripulma.

Pikkumies on koko talven käyttänyt yökärinä pitkähihaisia ja -lahkeisia froteehaalareita. Nyt nuo alkaa väistämättä olemaan liian lämpimiä, joten olen etsinyt sopivia kesäyökäreiden kaavoja. Haasteeksi on muodostumassa kivojen haalareiden kaavojen kokojen päättyminen joko kokoon 86 tai 92 cm, kun meidän pikkumiehelle pitäisi olla jo koko 104 cm. No, ei auta kuin tuunata kaavoista suurempia.

Ensimmäisenä testiin pääsi Ottobren (3/2014) Toucan and Tiger -leikkipuku. Ompelin tämän itse asiassa jo viikko sitten, mutta en ole aiemmin kuvia ottamaan, saati tänne blogiin siitä kirjoittamaan.


Levensin pukua koko pituudelta pari senttiä ja pituutta lisäsin noin 6 cm. Ihan sopiva tuosta tuli, mutta en ole ihan vakuuttunut noista painonapeista selkäpuolella; voi lievästi painaa pientä selkää. Lisäksi tuo vaippaluukku on vähän turha parivuotiaalla taaperolla.


Yhden yön koenukkumisen perusteella voin kuitenkin todeta, että pitoon tämäkin tulee. Seuraavaksi ajattelin kehittää tuosta piilovetoketjullisen version, jossa vetoketju on niin ikään takana, jottei taapero saisi yökäri itse unissaan pois. Tuosta kaavasta saa varmasti tuon vetoketjullisenkin version sujuvasti muokattua ;-)

Nyt välipalaa laittamaan meidän pienelle kuumepotilaalle, joten se on heippa taas!

6 kommenttia:

 1. On se suloinen pieni ja yökkäri myös. Kiva olisikin nähdä sinun pihajuttuja, meilläkin alkaa suurinosa istutuksista olla laitettu tälle kesälle. Paranemista pienelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pikkumies on oikea pikku söpöläinen :-D Pihakuvat saa vielä vähän odottaa, kun meillä sataa jo toista päivää peräkkäin. Tulisi aurinkoinen keli, niin pääsisi pihalle valokuvaamaan.

   Poista
 2. Ihana pieni nukkuja, peppu pystyssä uinutaan uudessa yökkärissä.
  (Täti jokeltelee täällä yksinään ) :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi yökäri osoittautui niin mieluisaksi, että pikkumieskin poseerasi ihan mielellään ;-)

   Poista
 3. Pikaista paranemista pikkuiselle! Laitahan kuvia teidän pihastanne. Olisi kiva kurkata, mitä olet saanut aikaan. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkumies parani onneksi jo - oli vain omituinen yhden yön kuumetauti. Otan kuvia pihalta heti kuhan ennätän pihalle valoisaan ja hyvän sään aikaan ;-)

   Poista