8.6.2015

Ihan pihalla - osa 2: kesäkukat

Ajattelin tänä kesänä kokeilla uusia kesäkukkia. Meillä on ollut tähän saakka aina pelargonioita, mutta nyt halusin vaihtelun vuoksi jotain muuta. Aikani kukkavalikoiman keskellä kierreltyäni päädyin lohenpunaisiin ruusubegonioihin ja vaaleanpunasiin hortensioihin.


Ruusubegoniat pääsi amppeleihin terassin kaiteen päälle yhdessä muraatin ja valkoisten lobelioiden kanssa.


Meillä ei ole tainnut koskaan ennen olla begonioita, joten onko jollain antaa vinkkiä siitä, miten ne pysyy koko kevän hengissä ja kukassa? 


Muutamaan ruukkuun laitoin begonian ja muraatin kaveriksi myös valkoista tähtisilmää.


Vaikka itse sanonkin, niin tuli kauniita kokonaisuuksia. Isompiin ruukkuihin etuovelle laitoin hortensiaa, sypressejä sekä muraattia.


Kesäistutuksissa myös hortenssiat ovat uusi tuttavuus, mutta muraatti sen sijaan on yksi kestosuosikeistani.


Osaan istutin lisäksi valkoista tähtisilmää.


Kukka-asetelmiin piti tietenkin laittaa vielä aiemmin tuunaamani kynttilälyhdyt, jotta niissä voi polttaa sitruunakynttilöitä itikoiden karkottamiseksi ;-)

Talon varjoisa takaterassi kaipaa vielä jotain kukkia, mutta en vielä keksinyt mitä. Onhan tässä vielä koko kesä edessäpäin, joten eiköhän se idea jostain putkahda. Ideaa odotellessa voisin seuraavaksi esitellä meidän pihan "taideaarteita" ;-)

6 kommenttia:

 1. Kauniita asetelmia ja kukkia! Begonioita joskus on ollut minullakin, liialla kastelulla ne saa hyvin tapettua (kröhöm). Muuten ne kestävät kyllä hyvin, kovin aurinkoisesta paikasta ne eivät tainneet kanssa tykätä (jos oikein muistan, joku enemmän tietävä voi korjata).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vissiin perehtyä asiaan ennenkuin saan nuo kaikki tapettua ;-)

   Poista
 2. Kauniit asetelmat.
  Kesäkukkaostokset voivat niin helposti lähteä ns. lapasesta, kun väri- ja lajivalikoimaa riittää aivan pyörryksiin saakka :)
  Minä yllätin itseni :) valitsemalla vähemmän suosimiani värejä: keltaista (ruukkuruusuja) ja violettia (nuken/pitsikaulusta)... Valkoiset kukat tasapainottavat tilannetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valikoima on kyllä tosiaan valtava. Itselläkin oli runsauden pula, kun yritin valita uusia lajeja. Tai no, uusia ja uusia. Lähinnä nuo begoniat tuli aiempien pelargonioiden tilalle ;-)

   Poista
 3. Ihania kesäkukka-asetelmia. Hortensiat ovat kyllä minulle joka kesäinen must. Nytkin niitä on muutama tullut hankittua, sekä sisälle terassille että ulos ja ne kukkivat myöhään syksyyn. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Onnistuin vuosia sitten tappamaan ostamani hortensian muutamassa viikossa, joten en ole niitä aiemmin ostanut uudelleen. Nyt päätin rohkeasti kokeilla uudelleen.

   Poista